Jak w temacie jest taka mozliwosc zeby z Golfiacza III przelozyc 4x4 do seata slyszalem od mechanika ze seaty sa na podlodze vw polo i powinno sie udac ale zapytam was bo pewnie wszystko juz przekladaliscie Aha jezeli jest wogole taka mozliwosc czy bedzie konieczne duzo przerobek? Dodam ze czesci mam wszystkie bo golf bedzie brata i moge przelozyc z niego totalnie wszystko a do nieg wrzuce swoje 2E.
Za wszystkie pomocne posty dziekuje. Pozdrawiam
podloga golfa III a seata
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
a nie lepiej byłoby po prostu przesiąść się do Golfa z Ibizy?
a tak serio - jasne, że da się przełożyć napęd, tylko że będzie przy tym sporo rzeźby. pierwszą przeszkodą jest tunel w podłodze - w 4x4 jest on nieco inny, głębszy i chyba trochę szerszy, bo oprócz wydechu i innych pierdół musi jeszcze przecież pomieścić wał napędzający tylne koła... czyli trzeba będzie przespawać ten z golfa, albo jakoś powiększyć seryjny. druga sprawa to rozstaw kół - w golfie jest chyba trochę większy niż w ibizie - a to znaczy, że koła po przełożeniu napędu będą trochę szerzej rozstawione i mogą wystawać na boki, a to z kolei wiąże się albo z rozklepywaniem nadkoli, albo ze skracaniem półosiek (nie wiem tylko jak....). no i zostaje jeszcze rozstaw osi - jeśli w golfie jest większy, to będzie trzeba skrócić wał napędowy, innej opcji nie ma. a na sam koniec zabawa z zawieszeniem - w 4x4 są jakieś dodatkowe drążki czy stabilizatory, co będzie trzeba też jakoś przełożyć, a tu będzie problem, bo nie ma gdzie tego mocować, czyli znowu rzeźba... powodzenia
[ Dodano: Czw Mar 22, 2007 16:26 ]
a tak serio - jasne, że da się przełożyć napęd, tylko że będzie przy tym sporo rzeźby. pierwszą przeszkodą jest tunel w podłodze - w 4x4 jest on nieco inny, głębszy i chyba trochę szerszy, bo oprócz wydechu i innych pierdół musi jeszcze przecież pomieścić wał napędzający tylne koła... czyli trzeba będzie przespawać ten z golfa, albo jakoś powiększyć seryjny. druga sprawa to rozstaw kół - w golfie jest chyba trochę większy niż w ibizie - a to znaczy, że koła po przełożeniu napędu będą trochę szerzej rozstawione i mogą wystawać na boki, a to z kolei wiąże się albo z rozklepywaniem nadkoli, albo ze skracaniem półosiek (nie wiem tylko jak....). no i zostaje jeszcze rozstaw osi - jeśli w golfie jest większy, to będzie trzeba skrócić wał napędowy, innej opcji nie ma. a na sam koniec zabawa z zawieszeniem - w 4x4 są jakieś dodatkowe drążki czy stabilizatory, co będzie trzeba też jakoś przełożyć, a tu będzie problem, bo nie ma gdzie tego mocować, czyli znowu rzeźba... powodzenia
[ Dodano: Czw Mar 22, 2007 16:26 ]
ibiza na pewno. a to znaczy, że rozstawy kół i osi na pewno są inne niż w golfie, tak jak wcześniej pisałem.[QT]Devil pisze:slyszalem od mechanika ze seaty sa na podlodze vw polo
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
Dzieki juz rozmawialem z gosciem co zalozyl vra do ibizy i on skracal polosie tzn ciol fazowal i spawal. A co do przesiadki to ja i tak uwazam ze seat to vw moze przyszywany ale jest z 4x4 nie bede kombinowal. Tak wogole to nigdy bym nie przypuszczal ze golf jest szerszy od cordoby czy ibizy a jednak, dzieki za info.
a jednak przecież cordoba/ibiza to w zasadzie polo, a golf przecież jest szersz i dłuższy niż, polo, prawda?[QT]Devil pisze:Tak wogole to nigdy bym nie przypuszczal ze golf jest szerszy od cordoby czy ibizy a jednak
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata