poprawa osiagów 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
No to się zdecyduj czy mam racje czy nie bo sam sobie przeczysz Nie napisałeś nawet co wymieniłeś w swoim PN i nie bardzo wiadomo co chcesz udowodnić filmami pokazującymi prędkościomierz. Jedź na hamownie to się przkeonasz ile ma mocy zamiast bujać w obłokach o PN z >90KM. Już nie bede komentował tego jak na gg stwierdziłeś że mój RP nie miał by szans z twoim PN
=-Pinhead-=
Czytaj uwazniej A jesli cie to tak interesuje to moge ci podac co zrobilem i co jeszcze zrobie bo mnie to kreci lecz nie wiem po co ci ta wiedza Czyzbys mial kompleksy kolego Pokazujac ten predkosciomierz udowodnilem tobie i innym ze "PN" jest w stanie sie szybciutko rozpedzic do 100 i wyzej grubo ponizej katalogowych 14s i to zobacz na jakich kolkach( a ty mi wkrecasz bajki ze tak sie nie liczy) , wszystko gdybys uwaznie czytal.... Troche wiary kolego
[ Dodano: 20 Mar 2007 17:54 ]
PS przyznajac ci racje uzylem pewnego rodzaju przenosni, jezeli nie zrozumiales to moge ci to jasniej przedstawic Ale wpierw jak mowilem przeczytaj wszystko powoli jeszcze raz
[ Dodano: 20 Mar 2007 18:09 ]
tomcio666, Miales sie zglosic po filmik wiec czekam
[ Dodano: 20 Mar 2007 17:54 ]
PS przyznajac ci racje uzylem pewnego rodzaju przenosni, jezeli nie zrozumiales to moge ci to jasniej przedstawic Ale wpierw jak mowilem przeczytaj wszystko powoli jeszcze raz
[ Dodano: 20 Mar 2007 18:09 ]
tomcio666, Miales sie zglosic po filmik wiec czekam
Te modyfikacje PN to jakaś tajna sprawa której nie można napisac na forum ? Ciągle sugerujesz że on ma lepsze osiągi od seryjnego ale o modyfikachjach ani słowa.
Pomiar przyspieszenia przy pomocy kamerki i prędkościomierza to chyba jakiś żart. Nie dosyć że prędkościomierz rusza od 20 więc możesz sprawdzić przyspieszenie od 20 do 100km/h co nic nie da to dochodzi jeszcze kwestia przekłamywania licznika. Więc ile twój PN ma 0-100km/h ? Jaką ma moc ? Umiesz odpowiedzieć na te dwa konkretne pytania czy nadal będziesz wróżył z fusów "udowadniając" wyższość swojego silnika nad innymi ?
Pomiar przyspieszenia przy pomocy kamerki i prędkościomierza to chyba jakiś żart. Nie dosyć że prędkościomierz rusza od 20 więc możesz sprawdzić przyspieszenie od 20 do 100km/h co nic nie da to dochodzi jeszcze kwestia przekłamywania licznika. Więc ile twój PN ma 0-100km/h ? Jaką ma moc ? Umiesz odpowiedzieć na te dwa konkretne pytania czy nadal będziesz wróżył z fusów "udowadniając" wyższość swojego silnika nad innymi ?
=-Pinhead-=
Skoncz temat kolego najlepiej bo widze ze masz kompleksy jakies, nie musze ci nic udowadniac Chetni juz sie odezwali na gg i chetnie im pomoge Po drugie nie mowie ze nie ma tam jakiegos bledu, ale slyszysz jak auto stoi, rusza i jak wskazoweczka sie posuwa, to jakis obraz daje Na chwile obecna skonczylem z toba prowadzic konwersacje bo to jak widzisz sam jest bez sensu
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Hajmuś pisze:Na chwile obecna skonczylem z toba prowadzic konwersacje bo to jak widzisz sam jest bez sensu
ostre słowa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Hajmuś, Kompleksy to najwidoczniej ty masz skoro jedyny argument jaki używasz to obrażanie innych. Do głowy ci nie dociera że twój pomiar jest NIC nie warty, nic nie wiesz o mocy swojego silnika, gadasz o modyfikacjach ale jak ktoś zapyta o konkrety to cisza. Pomaganie innym na gg to inaczej podsyłanie im super fachowage filmu z prędkościomierzem i gadanie o bzdurach typu (cytat nie dosłowny) "benzyna 98 na której jeźdze jest mocniejsza od 95 bo ma więcej tlenu" . Żenada
=-Pinhead-=
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
rzuccie mi ten filmik na evolution1980@tlen.pl
Hajmuś, podaj mi prosze oznaczenie skrzynki.
POGODZE WAS :)
Hajmuś, podaj mi prosze oznaczenie skrzynki.
POGODZE WAS :)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Hmm, mi nie chodzi wogole o udowodnienie jemu czegos, pokazalem co mialem i z checia porozmawiam z kims kogo to interesuje na temat tego co zrobilem Ale jak ktos jest mily jak Ty to wybacz
[ Dodano: 20 Mar 2007 20:00 ]
Po drugie wiem ze przydaloby sie zmierzyc PS ale nie dysponuje hamownia a ten krociutki filmik pokazuje tyle ile moge pokazac bo zadnym wykresem ci nie zarzuce LoL
[ Dodano: 20 Mar 2007 20:00 ]
Po drugie wiem ze przydaloby sie zmierzyc PS ale nie dysponuje hamownia a ten krociutki filmik pokazuje tyle ile moge pokazac bo zadnym wykresem ci nie zarzuce LoL
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no i prosto 15 sekund filmu i jest mimo licznikowych prawie 120 okolo 95 na godzine
wskazowka nie tak w liczniku... jak bedzie potrzeba to przedstawie szyybkie przeliczenia
wykorzystalem program do obrobki obrazu i dzwieku... do okreslenia czestotliwosci zaplonow silnika....
czestotliwosc bazowa na drugim biegu, przed zmiana na 3 to 195 Hz po przeliczeniach ze na obrot walu mamy dwa zaplony a sekund w minucie mamy 60 wychodzi ze nalezy pomnozyc Hz razy 30 i mamy obroty na minute
wychodzi 5850
opony kolega ma 15 195/50 szybki obwod 181cm
przelozenia skrzynki najpewniej zamontowanej to 2 bieg...1,944
glowne...3,941
szybkie liczenie 5850 podzielic przez(3,941*1.944) * 0.00181*60 (60 bo liczymy km na godzine nie na minute...) daje 82,9245 km/ h przy licznikowych 105 okolo
wskazowka nie tak w liczniku... jak bedzie potrzeba to przedstawie szyybkie przeliczenia
wykorzystalem program do obrobki obrazu i dzwieku... do okreslenia czestotliwosci zaplonow silnika....
czestotliwosc bazowa na drugim biegu, przed zmiana na 3 to 195 Hz po przeliczeniach ze na obrot walu mamy dwa zaplony a sekund w minucie mamy 60 wychodzi ze nalezy pomnozyc Hz razy 30 i mamy obroty na minute
wychodzi 5850
opony kolega ma 15 195/50 szybki obwod 181cm
przelozenia skrzynki najpewniej zamontowanej to 2 bieg...1,944
glowne...3,941
szybkie liczenie 5850 podzielic przez(3,941*1.944) * 0.00181*60 (60 bo liczymy km na godzine nie na minute...) daje 82,9245 km/ h przy licznikowych 105 okolo
Ostatnio zmieniony wt mar 20, 2007 21:40 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja tez:)Hajmuś pisze:nie lubie jak ktos probuje mi kit wcisnac
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT