poprawa osiagów 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
A wziales pod uwage zmiany ktore mogly i zaszly w silniku:) Bo widze ze nie i kto tu mowi o 70km, nie wiem ile ma teraz ale nie byl jeszcze na hamowni bo projekt wciaz trwa i bedzie trwac:) Tak jak mowie, filmik bedzie
[ Dodano: 19 Mar 2007 17:51 ]
PS, ja na chwile obecna jeszcze nie zakladalem u mnie obrotomierza, ale z kumplem robimy rownolegle 2 identyczne auta i u niego obrotomierz 8tys zamyka bez problemu
PS, ja na chwile obecna jeszcze nie zakladalem u mnie obrotomierza, ale z kumplem robimy rownolegle 2 identyczne auta i u niego obrotomierz 8tys zamyka bez problemu
No tak bo tyle to ma nawet katalogowo podane chyba 13,7 sek o ile mnie pamieć nie myliHajmuś pisze:A powyzej tych 13 sekund to chyba twoj sie rozpedza
Hajmuś pisze:Panowie dziwie sie wam troszke Nie znacie auta a juz oceniacie Otoz dla niedowiarkow a widze ze tylko tacy sa w miare mozliwosci nagram filmik Kazdy bedzie mogl ocenic
To może powiedz po prostu co masz zrobione u siebie i czy aby napewno mówimy o silniku 1,6 PN :>
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
Troszke juz modow to przeszlo i troszke jeszcze przejdzie, jestem w trakcie budowy calego ukladu dolotowego oraz pare innych rzeczy. Maccciej tak jak mowisz seryjny ma powyzej 13 sekund lecz ten na felgach 15 i 7,5 i 8 cali szerokich zejdzie duzo wiecej ponizej tych 13sekund, tak samo z tym obrotomierzem. Niedowiarkom chetnie nagram filmiki
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a ja Ciebie rozumiem i sie zgadzam..sam mialem golfa mk1 1100 po generalce z tlokami z 1300 dlubnietym ukl.wydechowym, gaznikiem , i walkiem.....krecil sie super jak na 1100 i spokojnie objezdzalem nim seicento sporting ( o 2 dlugosci auta) oraz clio 1.5dci 65KM....tyle ze palil przy ostrej jezdzie 12-13l/100Hajmuś pisze:A wziales pod uwage zmiany ktore mogly i zaszly w silniku:) Bo widze ze nie i kto tu mowi o 70km, nie wiem ile ma teraz ale nie byl jeszcze na hamowni bo projekt wciaz trwa i bedzie trwac:) Tak jak mowie, filmik bedzie
[ Dodano: 19 Mar 2007 19:43 ]
zgadzam sie...70KM rowne jest 70KM przy nowych silnikach...ale wez silnik 70KM po dziadku ktory jezdzil po miescie i nie przekraczal 3000obr/min i wez auto takie samo ktore smigalo po trasie....niby moce jednakowe a jednak roznice beda odczuwalne na korzysc tego cio smigal po trasie....Pinhead pisze:Bo tu ludzie umieją liczyć. 70KM to 70KM, nie ma mocniejszych koni ani słabszych.
Ja sam kiedy dostalem mk1 po dziadku doswiadczylem tego Dziadek jezdzil tylko w miescie...kiedy dostalem auto z trudem dochodzilo do 140...po 2-3 miesiacach mojej jazdy...dochodzilo do 160 a 140 nie stwarzalo wiekszych problemow...zreszta widzialem w nocy przy ostrej jezdzie jak nagary sie w ukl.wydechowym wypalaja koledzy jadacy za mna myslelii ze "kiepy przez tlumik wyrzucam"
kolejny przypadek w firmie w ktorej pracowalem w hamburgu..dwa takie same ople combo 1700 D 60KM z takim samym przebiegiem,jeden uzywany tylko w miesie a drugiego ojciec odkupil i trasy 2 razy na tydzien hamburg-wroclaw wrolcaw-hamburg......ten 1 dochodzil do 140 z trudem a nasz uzywany na autobahnach przekraczal ciut 160....
Kolego masz racje z tymi szerokimi gumami, ze to jest wiekszy opor i ciezej sie rozpedzic ale na takich jezdze bo cenie sobie tez wyglad
[ Dodano: 19 Mar 2007 19:47 ]
A po drugie ja nie naleze do tych co wieza w magnetyzery, strumienice i inne cuda tego typu:) Tak jak mowie jezeli masz jakies watpliwosci w osiagi tego auta krece krotki filmik i go ogladasz
[ Dodano: 19 Mar 2007 19:47 ]
A po drugie ja nie naleze do tych co wieza w magnetyzery, strumienice i inne cuda tego typu:) Tak jak mowie jezeli masz jakies watpliwosci w osiagi tego auta krece krotki filmik i go ogladasz
No to ja czekamz niecierpliwoscia na filmik i moze jeszcze przydalby sie jakis opis samochodu w dziale nasze auta oczywiscie jesli chcesz sie nim pochwalicHajmuś pisze:A po drugie ja nie naleze do tych co wieza w magnetyzery, strumienice i inne cuda tego typu:) Tak jak mowie jezeli masz jakies watpliwosci w osiagi tego auta krece krotki filmik i go ogladasz
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
Najlepiej podaj mi swoje gg, jezeli bede mial czas jutro nagram filmik Hmm, ten golf byl juz po 1 design kiedys na forum i nie cieszyl sie zbyt duza popularnoscia z powodu wydaje mi sie troche przesadzonych zmian, niestety po wypadku sie to zmienilo i na wakacje szykuje sie kolejna zmiana, teraz na lepsze. Posiadam kilka aktualnych fotek
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
chlopaki skoro modzil i jedzie jak mowi to juz nie ma 1,6 a 1.8. po prostu poszedl wal i korby z 1.8 i sie cieszy
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Ok, musialem gdzies pojechac na chwilke wiec przy okazji nagralem filmik. Tylko jest problem, mam na razie to na telefonie, sprobuje to zgrac na kompa jakos Pinhead, podaj mi swoje gg to wysle ci to w pierwszej kolejnosci. Nastepnie jak wszystko bedzie ok wystawie na necie PS, jakosc tych nie jest za dobra( robione telefonem i nocna sceneria) lecz widac wystarczajaco
[ Dodano: 19 Mar 2007 21:09 ]
PS, evolution chwilowo sie mylisz Jeszcze jest w nim 1,6 pojemnosci
[ Dodano: 19 Mar 2007 21:09 ]
PS, evolution chwilowo sie mylisz Jeszcze jest w nim 1,6 pojemnosci