poprawa osiagów 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
poprawa osiagów 1.6
Mam golfa 2 co mógł bym zrobić z mojego silniczka 1.6 na gaźniku(elektronicznym) by poprawić osiągi na razie mam zrobiony dolot + stożek(węglarskiego) mam wywalonego kata i tłumik środkowy zamiast kata mam strumienice a końcowy tłumik remusa.
Jak ktoś ma jakiś pomysł co mógłbym z tym zrobić proszę o porady z góry dzięki.
PoZdro
Jak ktoś ma jakiś pomysł co mógłbym z tym zrobić proszę o porady z góry dzięki.
PoZdro
ten 1.6 to pewnie PN. a to raczej nierozwojowy silnik. nic większego małym kosztem z niego nie zrobisz. pozostaje więc swap.
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
I co ile kucy przybyło 2, 3chrupas pisze:by poprawić osiągi na razie mam zrobiony dolot + stożek(węglarskiego) mam wywalonego kata i tłumik środkowy zamiast kata mam strumienice a końcowy tłumik remusa.
Nie inwestuj w ten silnik bo szkoda w niego kasy ładowac
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
o ile w ogóle przybyło, a nie ubyło, co też jst bardzo prawdopodobne...maccciej pisze: I co ile kucy przybyło 2, 3
może szkoda, może nie, ale na pewno nie ma to większego sensu na dłuższą metę... jeśli już tuning silnika, to najlepiej mieć bazę o jakichś sensownych parametrach wyjściowych i do tego podatną na przeróbki. a jak nie masz takiej bazy, to rób swap, potem zawsze można dodatkowo podnieść moc.maccciej pisze:Nie inwestuj w ten silnik bo szkoda w niego kasy ładowac
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
Przyjacielu, musze Ci powiedziec ze troszenke sie mylisz:) Mam tez PN, moze rakieta to to nie jest ale objezdzam nim wiele autek. Na felgach 15' i 195 gumach 1bieg- 70km\h 2- 110km\h 3-160km\h a dalej powoli konczy sie jego seryjna skrzynia biegow Czyli jak widzisz mozna z tego silniczka cos wykrzesac a nie spisywac go na straty
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no :) niektorzy maja w tym czasie 2xx km/hmaccciej pisze:Powyżej 13 sek do setki nom naprawde szybkoHajmuś pisze:Przykladow jest sporo, a do 100 predkosc naprawde szybko wskakuje
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.