jak wykrzesać parę KUCY w ABSie ...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jak wykrzesać parę KUCY w ABSie ...
Witam, przeczytałem wszystkie tematy na temat ABSu ... nawet ten w którym założyciel chciał podnieść moc o 50 %
Ja nie mam aż tak ambitnych planów ...
Właściwie wiem już że nie ma sensu łądować w ABSa pieniędzy - bo efekty będą mizerne ...
Ale mam okazję kupna głowicy od EV (112 ps) za 150 zł - robocizna za darmo ...
Więc jeśli nawet miałoby to dodać zaledwie parę koni(no własnie ile?)to chyba 150 - to nie taka powalająca suma
Miałem jeszcze parę planów - ale się wykruszyły mni. odelżone koło zamachowe,blos,przelot ... - wszystko odpadło
Swap odpada z wielu względów ... brak takiej kasy,troche czasu, a przedwszystkim czuję że do pełni szczęścia wystarczyło by mi chociaż te 105 koni
Może jednak warto zakupić tą głowica i pomyśleć nad jakimiś delikatnymi zmianami, wydechu, dolotu ?
Co wy na to ? żeby wykrzesać stówkę
Ja nie mam aż tak ambitnych planów ...
Właściwie wiem już że nie ma sensu łądować w ABSa pieniędzy - bo efekty będą mizerne ...
Ale mam okazję kupna głowicy od EV (112 ps) za 150 zł - robocizna za darmo ...
Więc jeśli nawet miałoby to dodać zaledwie parę koni(no własnie ile?)to chyba 150 - to nie taka powalająca suma
Miałem jeszcze parę planów - ale się wykruszyły mni. odelżone koło zamachowe,blos,przelot ... - wszystko odpadło
Swap odpada z wielu względów ... brak takiej kasy,troche czasu, a przedwszystkim czuję że do pełni szczęścia wystarczyło by mi chociaż te 105 koni
Może jednak warto zakupić tą głowica i pomyśleć nad jakimiś delikatnymi zmianami, wydechu, dolotu ?
Co wy na to ? żeby wykrzesać stówkę
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
walek plus wirus.... w kosztach w miare normalnych zamkniesz sie na 115 koni
jak co to priv
jak co to priv
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
heh brzmi to chyba zbyt pięknie ...evolution pisze:walek plus wirus.... w kosztach w miare normalnych zamkniesz sie na 115 koni
-Myślałem że lepiej wymienić głowicę - jak sam wałek ?
-To ABS ma sterowanie elektroniczne ? :O że mowa o wirusie ? faktycznie u kumpla w 1.8 75 koni nad zapalniczką jest to wyjście na kompa - ale u mnie tego tam nie ma ...
[ Dodano: 03 Mar 2007 16:56 ]
faktycznie znalazłem gniazdo pod środkową zaślepką ...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a w 280 uwierzysz na lpg drugiej generacji??? :>SToRM pisze:A co myslales, ze mechaniczny wtrysk masz ?Marcin SoYa pisze:To ABS ma sterowanie elektroniczne ?
Co do samego walka i chipsa, szczegolnie z lpg drugiej generacji na pokladzie nie uwierze w 115 KM..
Wiec czekam na efekty i wykres..
jak sie kolega zdecyduje to zobaczysz co potrafie z silnikiem na lpg zrobic
[ Dodano: Sob Mar 03, 2007 17:20 ]
P.s. sej 1.1 mono lpg 82 ps....
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a ile masz kaski???:>SToRM pisze:Wiec co proponujesz dla ABFa?
Obecnie seria, 151 KM wyplute na hamowni. Smigany na benzynie..
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Uwierzysz jak zwinę asfaldzik obok twojego ABFka no bo nie śmiałbym próbować go dogonićSToRM pisze:generacji na pokladzie nie uwierze w 115 KM..
Tak Evo - jestem już zdecydowany
Stormuś - no to że mechaniczny wtrysk to wiedziałem że nie mam tylko że jednopunktowy, ale większość ludzi jak mówiłęm na początku że mam sterowany elektronicznie kończyii dyskusje śmiechem i stiwerdzeniem " Elektronicznie to mają tylko TDI , dlatego są super... itp, itd"
jednak nie tylko TDI power można czipsować
Wałek GT + czips ... to powinno mi wystarczyć do szczęścia
Dzięki EVO!
Bo masz wtrysk jednopunktowy. Co mu nie przeszkadza być wtryskiem sterowanym elektronicznie przez ECU.Marcin SoYa pisze: Stormuś - no to że mechaniczny wtrysk to wiedziałem że nie mam tylko że jednopunktowy,
Obracasz się w nieodpowiednim towarzystwiewiększość ludzi jak mówiłęm na początku że mam sterowany elektronicznie kończyii dyskusje śmiechem i stiwerdzeniem " Elektronicznie to mają tylko TDI , dlatego są super... itp, itd"
=-Pinhead-=
możliwe, ale raczej nie warte efektów.Zoltecek pisze:czy takie cos jest wogole mozliwe?
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata