Chip przez złącze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Chip przez złącze
Witajcie! Chciałbym zwiększyć moc silnika TDI 130 tak na ok. 150 - 160 km, ale nie chce ingerować w elektronike, po prostu wgrać mu odpowiednie mapy. Chce kupić przejściówkę ze złącza diagnostycznego w aucie do laptopa, czy tym urządzonkiem ktoś wgrywał mapy chipowe? czy trzeba mieć do tego osobne urządzenie, które zapewne jest znacznie droższe... Wiem że są firmy które właśnie tak wgrywają mapy, ale czy to można zrobić przez takie złącze i laptopa. Za wszelkie informacje z góry dziękuje!!!
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
opytam dokładnie jak to sie nazywa, kumpel ma kogoś kto tym handluje w każdym bądź razie dzięki takiej "przejściówce" i laptopowi prowadzi komputerową diagnozę swojej Fabii.
[ Dodano: 02 Mar 2007 13:49 ]
właśnie odszukałem na allegro firme która zajmuje sie takimi interfejsami tuningowymi i diagnostycznymi, niestety są to dwa osobne interfejsy... tutaj załączam linga do tej aukcji, może komuś sie również przyda.
http://moto.allegro.pl/item167702724_in ... ocja_.html
pozdrawiam
[ Dodano: 04 Mar 2007 23:33 ]
no i wszystko jasne.. tzn prawie, gościu oferuje interfejsy pozwalające na odczyt i zapis map silnika. Tylko że takowe mapy trzeba samemu przerobić. Zajmował sie ktoś tym?
POZDRAWIAM
[ Dodano: 02 Mar 2007 13:49 ]
właśnie odszukałem na allegro firme która zajmuje sie takimi interfejsami tuningowymi i diagnostycznymi, niestety są to dwa osobne interfejsy... tutaj załączam linga do tej aukcji, może komuś sie również przyda.
http://moto.allegro.pl/item167702724_in ... ocja_.html
pozdrawiam
[ Dodano: 04 Mar 2007 23:33 ]
no i wszystko jasne.. tzn prawie, gościu oferuje interfejsy pozwalające na odczyt i zapis map silnika. Tylko że takowe mapy trzeba samemu przerobić. Zajmował sie ktoś tym?
POZDRAWIAM
-
- Użytkownik
niedaleko mnie w Piekarach jest facet co robi takie rzeczy z całą grupą VW, poprostu chce kupić interfejs diagnostyczny i chciałem upier dwie pieczenie na jednym ogniu tyle że widze że to troszeczke skomplikowane sie robi, same zapisanie map nie jest trudne, gorzej z przerobieniem, a kupno nowej gdzieś to już spory koszt i bardziej sie opłaci własnie wydać te 800 zł... wielkie dzięki za pomoc!!
-
- Użytkownik