Szpera

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 6292
Rejestracja: pn sie 23, 2004 21:35
Lokalizacja: PRL- Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn mar 19, 2007 22:18

rysiektr pisze:jaki masz silnik??? :bajer:
Teraz mam inne auto, a w tamtym miałem kilka silników. Skrzynia 4S, w której były podkładki działała z silnikami GX i PB na dwugardzielowym gaźniku. Zasilanie oczywiście ONLY LPG.



Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6019
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

Post autor: rysiektr » pn mar 19, 2007 22:20

respect :blush:


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
dyziek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt sty 16, 2007 17:40
Lokalizacja: W-wa

Post autor: dyziek » pt mar 23, 2007 13:02

powiedzcie panowie ile zachodu wymaga zalozenie takich podkladek? Nie rozbieralem nigdy mechanizmu roznicowego, ale z roznych rysunkow ktore przegladalem wynika, ze tam jest jedna sprezyna. Co trzeba rozgmerac, zeby sie tam dostac? Moze jakis krotki opis od kogos kto to rozbebeszal i wstawial te podkladki.

Bede wdzieczny

pozdrawiam



Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 6292
Rejestracja: pn sie 23, 2004 21:35
Lokalizacja: PRL- Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob mar 24, 2007 20:54

Jutro wyjmę ze swojej skrzyni podkładki i pokażę wszystko na foto. Zleciłem znajomemu tokarzowi wykonanie kilkunastu kompletów i będą one na sprzedaż. Jak ktoś będzie chętny to zbieram zamówienia na PW.



pduren
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 54
Rejestracja: czw paź 21, 2004 20:39
Lokalizacja: WGM

Post autor: pduren » śr mar 28, 2007 23:18

czy te podkładki muszą dociskac te mosieżne stożki pod flanszą? jesli tak to czy musza miec ta samą srednice co one czy moga byc szersze powiedzmy o milimetr, TAZ mial je zwymiarowac ale widocznie nie ma czasu wiec moze ktos zna te wymiary....?



Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5063
Rejestracja: sob lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sas_gti » czw mar 29, 2007 01:33

ja tego nie wiem ale to mi się podoba
Auto: golf II
Silnik: ABF
:bigok:



pduren
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 54
Rejestracja: czw paź 21, 2004 20:39
Lokalizacja: WGM

Post autor: pduren » czw mar 29, 2007 15:21

mi też dlatego sie pytam, tym bardziej, ze wlasnie mam wyjeta skrzynie...



Awatar użytkownika
kkk13
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 232
Rejestracja: czw wrz 23, 2004 23:17
Lokalizacja: Trójmiasto

Post autor: kkk13 » pn kwie 16, 2007 16:55

To jest chyba coś podobnego do tego o czym Taz powiadał.. http://cgi.ebay.de/NEUE-Differentialspe ... dZViewItem



Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5063
Rejestracja: sob lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn kwie 16, 2007 19:28

no wygląda ze to...gosc pisze ze zwieksza ciernosc o 7% ale ze jest tez mozliwosc zwiekszenia az do 40%...



pduren
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 54
Rejestracja: czw paź 21, 2004 20:39
Lokalizacja: WGM

Post autor: pduren » pn kwie 16, 2007 21:36

a czy jest mozliwosc odczucia 7% zwiekszenia ciernosci? chyba w warunkach laboratoryjnych....
jezdze juz dwa tygodnie mam 2mm podkladki a teraz robie 2.5, jest calkiem niezle a nawet lepiej jak 7%.
pomimo specjalnego urzadzenia do spinania flansz i tak bylo ciezko wiec 3mm to juz chyba na jakiejs "prasie" by trzeba spinac



Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5063
Rejestracja: sob lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn kwie 16, 2007 23:26

mysle ze takie podkladki okolo 2 mm daja wlasnie te 7%, zreszta te z aukcji wygladaja na dosc grube a dają niwiele... Jesli masz opdobnje grubosci to jednak to odczules z tego co piszesz...



Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 6292
Rejestracja: pn sie 23, 2004 21:35
Lokalizacja: PRL- Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn kwie 16, 2007 23:26

Mam fotki ale forum nie chce ich u siebie. Chyba z fotosika muszę skorzystać. Ja mam u siebie dokładnie 2,5mm. Obawiam się, że 3mm nie da rady bo i mnie nie wlazło.
Obrazek
Na foto dokładnie widać gdzie jest podkładka.



Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5063
Rejestracja: sob lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn kwie 16, 2007 23:29

to ta złotawa?
da rade je zalozyc bez wyjmowała skrzyni?



Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 6292
Rejestracja: pn sie 23, 2004 21:35
Lokalizacja: PRL- Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn kwie 16, 2007 23:32

Ta złotawa wchodzi jako docisk łożyska. Na fotce ta co jest dorabiana jest pod sprężyną na samej flanszy napędowej, na górze fotki. Bez wyjmowania skrzyni się da ale szybciej będzie skrzynie wyjąć i założyć.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości