Witam jestem swiezy wiec przy okazji pozdrawiam.Mam pytanie,pewnie banalne dla was,ale nie jestem znawca tematu i chciał bym sie dowiedzec co oznacza to stwierdzenie
"spężyny progresywne -60/40"
pozdrawiam
spręzyny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: spręzyny
sprezyny obnizajace o progresywnej charakterystyce (o tym poszukaj w necie) a obnizajace przód -60mm tył -40mm to tyleD_awid pisze:Witam jestem swiezy wiec przy okazji pozdrawiam.Mam pytanie,pewnie banalne dla was,ale nie jestem znawca tematu i chciał bym sie dowiedzec co oznacza to stwierdzenie
"spężyny progresywne -60/40"
pozdrawiam

www.vrservice.pl
To jeszcze raz ja.

Chcał bym obnizyc autko by lepiej sie prezentowało,wiem ze jest nie uniknona utrata komforu jazdy przy zmianie na sportowe sprezyny.Jednak chiał bym by jakis tam komfort został wiec pewnie w gre wchodzi delikatne obnizenie autka.czy jest sens wogle obnizac o 40 mm? czy przy takim obnizeniu czy tez -60/40 jest duza roznica w komforcie jazdy niz na serryjnych.Inne pytanie czy lepiej obnizac przod o 40 i tył o 40 czy moze przod o 60 a tył o 40. jak jest lepsza wersja.
.poczytałem o tych sprezynahc progresywnych i doczytałem sie ze sa włąsnie te progresywne jak i linearne (czy jakos tak
).ktore jest leszpym rozwianiem?
jeszcze jedno pytanie .znalazłem na allego własnie sprezyny progresywne -60/40 firmy evo technik.mi to nie mowi nic
Czy ktos ma pojecie co to za firma.jakiej firmy byscie proponowali te sprezynki i czy wystarcza same sprezynki wymieni a moze trzeba tez amorki?
Troche zakreciłem sorry

Chcał bym obnizyc autko by lepiej sie prezentowało,wiem ze jest nie uniknona utrata komforu jazdy przy zmianie na sportowe sprezyny.Jednak chiał bym by jakis tam komfort został wiec pewnie w gre wchodzi delikatne obnizenie autka.czy jest sens wogle obnizac o 40 mm? czy przy takim obnizeniu czy tez -60/40 jest duza roznica w komforcie jazdy niz na serryjnych.Inne pytanie czy lepiej obnizac przod o 40 i tył o 40 czy moze przod o 60 a tył o 40. jak jest lepsza wersja.
.poczytałem o tych sprezynahc progresywnych i doczytałem sie ze sa włąsnie te progresywne jak i linearne (czy jakos tak

jeszcze jedno pytanie .znalazłem na allego własnie sprezyny progresywne -60/40 firmy evo technik.mi to nie mowi nic

Troche zakreciłem sorry