swap silnika Mk4 do Mk3 pytanie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
swap silnika Mk4 do Mk3 pytanie?
Mam pytanie czy warto sie bawic w przekladanie silnika z Mk4 rok prd 1999 (TDI 1.9 90 KM niestety dokladnego oznaczenia silnika nie znam) do MK3 rok prd 1994 (Bezyna 1.6) . Czytaem juz na temat swapu wiele razy, wiem ze to skomplikowana operacja i przy tym kosztowna w wiekszosci przypadkow nie opolacalna. Jednak ze znajomy ma okazje zakupienia silnika z calym osprzetem za niewielkie pieniadze. Moze jest ktos z was kto juz wczesniej tego dokonal i ma doswiadczenie w tym temacie. Prosze o wasze opinie
Re: swap silnika Mk4 do Mk3 pytanie?
Dlaczego nieopłacalne?? Jak zakładasz silnik TDI z mk4 masz problem z łapą pod nogami pasażera bo wyjscie turbo wbija się w łapę a reszta "prawie" pasuje !! Ale nie ma dużych kłopotów !
po takim swapie wiadomo ze sie ma nowszy silnik w starszej budzie ale tylko silnik nie wiem jaki by byly koszty takiego swapu ale moze lepiej sprzedac obecne auto, dorzucic kilka tys i kupic cos nowego z podobnym silnikiem oszczedzi to czasu i ewentualne "koszty dodatkowe niespodzianki"NEMESIS pisze:Dlaczego nieopłacalne??
To się nazywa ROZSĄDNE myślenie.... ..a wrzucenie nowszego silnika do starej budy i wrzucenie kasy której się nie odzyska to....TUNING !!!!
po takim swapie wiadomo ze sie ma nowszy silnik w starszej budzie ale tylko silnik nie wiem jaki by byly koszty takiego swapu ale moze lepiej sprzedac obecne auto, dorzucic kilka tys i kupic cos nowego z podobnym silnikiem oszczedzi to czasu i ewentualne "koszty dodatkowe niespodzianki"