CHIP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
CHIP
mam takie pytanie jak sie ma zastosowanie innego chipu do komputerka
czy zwiekszy sie jakos moc??
bo na allegro jest cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item156986904_ch ... nzyna.html
moc wzrasta o 16KM
a moment o 22Nm
czy jest to mozliwe?? po wymianie samego chipu??
moj silnik to 2E
a i jak sprawa sie ma z osiagami na gazie?? pozostaja bez zmian?
czy zwiekszy sie jakos moc??
bo na allegro jest cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item156986904_ch ... nzyna.html
moc wzrasta o 16KM
a moment o 22Nm
czy jest to mozliwe?? po wymianie samego chipu??
moj silnik to 2E
a i jak sprawa sie ma z osiagami na gazie?? pozostaja bez zmian?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
chodzilo mi czy wogole jesta taka mozliwosc a jak mowicie ze mozliwe to te 16 koni i 20Nm to chyba jest sporo
a tyle kasy to nie bede wydawal
a jak sie ma sprawa do parametrow silnika po wymianie tego chipa podczas pracy na LPG??
czy tez bedzie przyrost mocy czy wogole go nie bedzie bo tam chyba zmieniaja mapy wtryskiwaczy ale nie znam sei zabardzo
a chodzi mi o to ze moze bede mial mozliwosc zalozenia takiego chipa a nie wdzialem czy wogole jest sens sei bawic w rozbieranie i takie tam no i sprawa gazu tez mnie interesuje czy cosik sie zmieni czy nic
a i jeszcze jedno
jak w steronwiku jest koncowka B to czy mozna wlozyc chip z koncowka D?? czy ma to jakies znaczenie??
037 906 024D a 037 906 024B??
a tyle kasy to nie bede wydawal
a jak sie ma sprawa do parametrow silnika po wymianie tego chipa podczas pracy na LPG??
czy tez bedzie przyrost mocy czy wogole go nie bedzie bo tam chyba zmieniaja mapy wtryskiwaczy ale nie znam sei zabardzo
a chodzi mi o to ze moze bede mial mozliwosc zalozenia takiego chipa a nie wdzialem czy wogole jest sens sei bawic w rozbieranie i takie tam no i sprawa gazu tez mnie interesuje czy cosik sie zmieni czy nic
a i jeszcze jedno
jak w steronwiku jest koncowka B to czy mozna wlozyc chip z koncowka D?? czy ma to jakies znaczenie??
037 906 024D a 037 906 024B??
jelsi chodzi o chip wpinany w podstawke do benzyny to nie ma takiej mozliwosc zeby podniosl takie parametry moc i Nm. chyab ze jest jakism czarodziejem i wystroil to jakos niesamowicie.
jesli chodzi o cc i sc to powiem ci ze chip wkladany w podstawke i wystrojony przez wlochow do pucharu dawal jakies 3-4 KM i 3 Nm wyjsciowo z motoru 54Km
jesli jest mozliwosc przetestowania to niech pan zaprosi cie na hamownie. krecicie auto patrzycie ile ma pozniej wkladacie chip i znow jazda na rolki.
ogladasz wyres i decydujesz sie badz nie.
ze sportowy pozdrowieniem:)
jesli chodzi o cc i sc to powiem ci ze chip wkladany w podstawke i wystrojony przez wlochow do pucharu dawal jakies 3-4 KM i 3 Nm wyjsciowo z motoru 54Km
jesli jest mozliwosc przetestowania to niech pan zaprosi cie na hamownie. krecicie auto patrzycie ile ma pozniej wkladacie chip i znow jazda na rolki.
ogladasz wyres i decydujesz sie badz nie.
ze sportowy pozdrowieniem:)
"życie jest walką"
hmmm to dziwne ze ludziom wciska sie taki kit
ale cos mnie dziwi:
http://www.chojnacki.com.pl/wykresy/226.doc
tu jest chip do tej wersji 150KM jakos podniosla sie moc
ale nie wiem nie sprzeczam sie bo sie nie znam
a i na gazie to juz napewno przyrostu mocy nie bedzie??
ale cos mnie dziwi:
http://www.chojnacki.com.pl/wykresy/226.doc
tu jest chip do tej wersji 150KM jakos podniosla sie moc
ale nie wiem nie sprzeczam sie bo sie nie znam
a i na gazie to juz napewno przyrostu mocy nie bedzie??
Moc pewnie i wzrośnie, spalanie na pewno, żywotność ojjj tutaj się skróci... Chip jest uniwersalny, zwiększa dawki bez wcześniejszego sprawdzenia stanu konkretnego silnika. Jak silnik będzie kupa to z chipem się szybko wysra. Co do przybycia 16KM w silniku N/A wg mnie nie ma takiej opcji