[mk2]swap silnika 1,3 na 1,8

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
winter06
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk2]swap silnika 1,3 na 1,8

Post autor: winter06 » wt sty 09, 2007 00:20

może mi ktoś pomóc ,na jakie przeszkody moge trafic przy zmianie silnika 1,3 na 1,8 jak miałbym dawce ,to będzie mój pierwszy raz :grin: :grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
paoloz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: paoloz » wt sty 09, 2007 17:30

Jak miałem 1.3 tez chciałem to zrobić ale spory koszt bo trzeba znieniać skrzynie biegów,chłodnice, przewody do chłodnicy, wybierak do biegów,nawet niewiem czy i zegary tez są inne ale co to się nie zrobi zeby lepiej się jeżdziło :grin:

więcej powera

wojtek_sari
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: wojtek_sari » ndz sty 14, 2007 12:34

winter06, trosze bys poszukal to bys znalazl ja tez juz pare tematow dalem, bo sie przymierzam na wiosne :D i z tego co sie dowiedzialem to jesli masz KOMPLETNEGO dawce to nie masz wiekszego problemu, wyjezdzasz 1,3 a wjezdzasz 1,8. Tu pytanie czy masz zgodnosc rocznikow np przed 89 i po 89 bo elektryka sie rozni a jak masz zgodnosc to przepinasz kilka wtyczek i jedziesz. Druga spriawa pol osie, ja swapuje GTi 16v imam grubsze pol osie wiec przekladam cale zawieszenia i hamulce, uklad chlodzenia tez musisz zmienic, nie wiem dokladnie jak z belka podsilnik ale napewno sa inne poduszki. Co do wybieraka to nie jestem pewien u mnie jest calkiem podobny a pozatym co tam moze byc roznego:| wydech tez musiz zmienic poniewaz 1,3 ma kolektor z przodu a wszystkie inne z tylu silnika i pewnei bedzie rioznica srednic. Duzo mozepowiedziec tez info jaki silnik planujesz wlozyc pozdro

Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco

Awatar użytkownika
monias
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: monias » pn sty 15, 2007 23:59

ja mam ten sam problem, chcer zmienic z 1.6 na 2.0 16v. nie wiem do konca jakie czesci trzeba bedzie zmienic i jak moja jetta bedzie sie prowadzic po takiej zmianie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”