[mk2] Swap z 1.8 na 1.6D

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

luckash
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[mk2] Swap z 1.8 na 1.6D

Post autor: luckash » sob paź 14, 2006 13:42

Witam wszystkich forumowiczów!!
Chce przełożyć silnik do Golfa II 1.8 GT. Mam 1.6 D niestety jak pisałem kiedyś nie zdobyłem 1.9 TDi brak funduszów. Prosze was co muszę z GT wyjąć żeby ten diesel działam i był zintegrowany z MFA. Trzeba wyjąć całą instalację? Co z ABS-em? Jak zrobić podgrzewanie świec- przez przekażnik? Proszę piszci co wiecie bo sam przez to chyba nie przebrnę... :crazy: naprawde potrzebna pomoc :food:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob paź 14, 2006 15:53

Do instalacji dopinasz tylko grzanie świec z kontrolką i zaślepiasz wyjścia do benzyniaka. Ja mam diesla na instalacji z benzyny i wszystko działa. Ja, żeby nie mieć śmietnika pod maską to ze skrzynki bezpieczników wyciąłem wszystkie zbędne kabelki od benzyniaka. Pamiętaj także o założeniu drugiego czujnika temperatury silnika do sterowania przekaźnikiem grzania świec.

luckash
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: luckash » sob paź 14, 2006 17:45

Dobrze TAZ! Czyli wyjmuje tylko cały silnik z komputerem tak? Mam w domu instalacje elektryczną od diesla a czy idzie dopiąć przekaźnik od świec do skrzynki bedzie tam miejsce? A funkcje mfa mi zginą? Stacyjkę też zamienić?
Bo jeśli tak to moge posiedzieć dłużej i przełożyć instalacje. Bo obrotomierz mi nie bedzie wskazywał. Idzie to jakoś połączyć w jedno? Sterowanie abs-em to jest chyba z tyłu i to nie wpłynie na jego działanie negatywnie? Pytam bo nie wiem. Jeszcze nie robiłem przeróbki diesel do benzyny więc jestem świeży a tu jeszcze tych kabli tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”