witam
powiedzcie mi czy da sie wsadzic do mk3 silnik i skrzynie z mk4 gti 2000 turbo w ze tak powiem polowych warunkach ? znalazlem na zlomie troche gti-ka bez dachu i tylu no i mysle co z niego wyciagac moze piasty i hamulce prosze o pomoc bo nie wiem co by sie dalo i co ma sens wytargac
jesli sie nie da to prosze powiedzcie czy sa trudnosci by wywalic automat skrzynie z 1.6 (chyba AEE) i zastapic ja manualem z innego 1.6 albo 1.4 ?
dzieki za pomoc
swap z mk4 gti
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wszystko się dalider.dh pisze:powiedzcie mi czy da sie wsadzic do mk3 silnik i skrzynie z mk4
A tak na poważnie - to oczywiście, ale zabawy trochę jest...
Hmm...lider.dh pisze:mk4 gti 2000 turbo
Takiego silnika to tam nie ma.....
Będzie ciężko....lider.dh pisze:w ze tak powiem polowych warunkach ?
Podejżewam, że jak skrzynię biegów to i między innymi półośki - ogólnie przednie zawieszenie...lider.dh pisze:znalazlem na zlomie troche gti-ka bez dachu i tylu no i mysle co z niego wyciagac moze piasty i hamulce prosze o pomoc bo nie wiem co by sie dalo i co ma sens wytargac
Też się da ale również nie tak prosto...lider.dh pisze:powiedzcie czy sa trudnosci by wywalic automat skrzynie z 1.6 (chyba AEE) i zastapic ja manualem z innego 1.6 albo 1.4
Ogólnie i jedno i drugie do zrobienia - ale nie jest to takie proste i szybkie - zwłaszcza jeżeli chcesz robić to w "polowych warunkach".
Jeżeli się za to zabierzesz to uzbrój się w cierpliwość, bo chwilkę Ci to zajmie
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
bierz silnik i zakładaj bo ktoś inny go zwinie musisz wyciągnąć jak najwiecej spod maski (silnik z CAŁYM osprzetem, wiązke elektryczną ze skrzynką bezp, komputer,licznik z immo, skrzynie,półośki, zmieniacz biegów z linkami, pedał gazu jeśli to opcja z elektronicznym pedałem/przepustnicą, ogólnie to najlepiej jeśli odetniesz przód tego rozbitka i sobie pod dom przywieziesz bo dam głowe że zawsze czegoś zabraknie.Nie trzeba nic spawać, mocowania silnika pasują, tylko hamulce sobie zmień bo 239mm nie wyrobią
Co do automata to potrzebujesz normalną skrzynie z półośkami, pedały, zmieniacz biegów, roboty dużo nie ma
Co do automata to potrzebujesz normalną skrzynie z półośkami, pedały, zmieniacz biegów, roboty dużo nie ma