Witam. Posiadam Golfa mk6 GTD, który z wyglądu specjalnie nie różni się od GTI, poza tylną dokładką (dyfuzorem). Otóż dyfuzor już mam, pod zderzak pasuje, lecz pozostaje kwestia układu wydechowego zakończonego na 2 rury po jednej i po drugiej stronie samochodu. W planie miałem coś takiego:
uciąć seryjny tłumik w miejscu zaznaczonym czerwoną linią:
i zastąpić go tym:
Ale obawiam się co będzie z dzwiękiem, to jest w końcu diesel na dzwięku jakoś specjalnie mi nie zależy, ale jak już coś robić, to robić porządnie.
Może wy macie jakiś pomysł? Fajne jest mruczenie z tłumika, ale jak to zrobić w dieslu? Jakiś tłumik basowy? Albo przynajmniej zrobić tak, by nie było dużej różnicy, głównie zależy mi na wyglądzie.
Pozdrawiam.
[mk6] Modernizacja układu wydechowego GTI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
[mk6] Modernizacja układu wydechowego GTI
Witam
jestem posiadaczem golfa mk6 1.6 tdi i chciałem w nim zamontować takze tłumnik od GTI lecz po przerzuceniu internetu dwa razy znalazłem firmę "rawtek" która posiada dosyc ciekawy tłumnik własnie do silnika 2.0 tylko amerykańskiej wersji ale nie bedzie to chyba sprawiało problemu(to juz trzeba bedzie sprawdzić).
żeby uzyskac ten pomruk w dieslu trzeba bedzie usunąć DPF jezeli on jest.
Najlepiej to podam linka i bedzie najłatwiej
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rawtekinc.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
W firmie rawtek tłumnik nie bedzie jak w GTi lecz uzyskamy ten pomruk z silnika lecz pozostaje jeszcze firma supersprint. Oni oferują tłumnik do diesla który przypomina GTI chociaż cat-back samemu można także wykonać
jestem posiadaczem golfa mk6 1.6 tdi i chciałem w nim zamontować takze tłumnik od GTI lecz po przerzuceniu internetu dwa razy znalazłem firmę "rawtek" która posiada dosyc ciekawy tłumnik własnie do silnika 2.0 tylko amerykańskiej wersji ale nie bedzie to chyba sprawiało problemu(to juz trzeba bedzie sprawdzić).
żeby uzyskac ten pomruk w dieslu trzeba bedzie usunąć DPF jezeli on jest.
Najlepiej to podam linka i bedzie najłatwiej
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rawtekinc.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
W firmie rawtek tłumnik nie bedzie jak w GTi lecz uzyskamy ten pomruk z silnika lecz pozostaje jeszcze firma supersprint. Oni oferują tłumnik do diesla który przypomina GTI chociaż cat-back samemu można także wykonać