głowica KR w 2E ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
głowica KR w 2E ??
Witam
Dziś zrodziła się taka myśl w mojej głowie,głowica KR w silniku 2E.
Mam kompletnego KR w częściach i 2E w całości.
Czy ktoś rozważał taki temat?
Męczy mnie to bo ten 2E tak leży smutno..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: głowica KR w 2E ??
Sama glowica powinna pasowac, tylko kr ma plaskie tloki i naciecia na zawory a 2e nie ma takich naciec i tloki ma wklesle(zmieni sie stopien sprezania).Zaloz tloki od 9A.guta pisze:Witam
Pozdrawiam
Podepne sie pod temat.
Zakladajac,ze utrzymamy odpowiednie sprezanie przez dobor tlokow, mozemy wystroimy silnik swinka lub dokonac zmian w gazniku to ktora glowica na najwiekszy przeplyw powietrza? ... na ktorej mozemy cos zyskac?
Prosze o podanie jesli ktos ma jakies doswiadczenie na jaki blok wchodzi jaka glowica i co przez to zyskamy/stracimy.
Zakladajac,ze utrzymamy odpowiednie sprezanie przez dobor tlokow, mozemy wystroimy silnik swinka lub dokonac zmian w gazniku to ktora glowica na najwiekszy przeplyw powietrza? ... na ktorej mozemy cos zyskac?
Prosze o podanie jesli ktos ma jakies doswiadczenie na jaki blok wchodzi jaka glowica i co przez to zyskamy/stracimy.
TKD WTF
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
gaźnik, świnka przepływy.. czy wiesz o czym ty piszesz? czy tylko posty nabijasz?Mrozio pisze:Podepne sie pod temat.
www.vrservice.pl
Borys pisze:gaźnik, świnka przepływy.. czy wiesz o czym ty piszesz? czy tylko posty nabijasz?Mrozio pisze:Podepne sie pod temat.
Przepraszam zle sie wyrazilem. To chyba przez stres przed sesyjny
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna dokonac zamiany glowicy z jakims pozytywnym skutkiem.Jesli tak to w jakich silnikach i jakie glowice. Takie kombinacje przynosza niezly winik np.w hondach
Nie chodzilo mi o laczenie zasilania gaznika ,wtrysku a na koniec wystrojenie tego smt6/7 ani o wystrojenie gaznika swinka - to w sumie na kawalk by sie nadawalo -a o rodzaj silnika i zamiany. Glowica silnika gaznika-na inna glowice z gaznikiem,gl.z wtryskiem na gl. z wtryskiem ,ew. gl.z gaznikiem na glowice z wtryskiem.
Jesli tak to zabrzmialo,ze chce polaczyc rozne metody zasilania to... glupio mi
Odnosnie przeplywow to wydawalo mi sie ze glowica jest tym bardziej dopracowana im lepiej jest zoptymalizowana pod wzgledem przeplywu powietrza>>mieszanki do komor spalania. Do tego sluzy np.jej obrobka. Chce tylko uslyszec opinie na temat seryjnych glowic vw czy mozna je podmieniac czy nie i jakie bylyby te efekty.
Po to jest forum aby czegos sie dowiedziec. Nawet jesli sa to kretynizmy za ktore z gory przepraszam.
Ostatnio zmieniony czw cze 08, 2006 16:37 przez Mrozio, łącznie zmieniany 1 raz.
TKD WTF
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
proponował bym bys najpier przestudiował układy zasilania paliwa w silnikach VW, konstrukcję tych silników a potem dopiero potem cos pisał.Mrozio pisze:
Przepraszam zle sie wyrazilem. To chyba przez stres przed sesyjny
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna dokonac zamiany glowicy z jakims pozytywnym skutkiem.Jesli tak to w jakich silnikach i jakie glowice. Takie kombinacje przynosza niezly winik np.w hondach
Nie chodzilo mi o laczenie zasilania gaznika ,wtrysku a na koniec wystroje tego smt6/7 ani o wystrojenie gaznika swinka - to w sumie na kawalk by sie nadawalo -a o rodzaj silnika i zamiany. Glowica silnika gaznika-na inna glowice z gaznikiem,gl.z wtryskiem na gl. z wtryskiem ,ew. gl.z gaznikiem na glowice z wtryskiem.
Jesli tak to zabrzmialo,ze chce polaczyc rozne metody zasilania to... glupio mi
Odnosnie przeplywow to wydawalo mi sie ze glowica jest tym bardziej dopracowana im lepiej jest zoptymalizowana pod wzgledem przeplywu powietrza>>mieszanki do komor spalania. Do tego sluzy np.jej obrobka. Chce tylko uslyszec opinie na temat seryjnych glowic vw czy mozna je podmieniac czy nie i jakie bylyby te efekty.
Po to jest forum aby czegos sie dowiedziec. Nawet jesli sa to kretynizmy za ktore z gory przepraszam.
Bo ten kto łapie temat wie ze nijak twoje posty mają sie do tematu który tu poruszany jest.
ani 2E ani zadne seryjne 16V w VW nie miało gaźników.
Forum jest po to zeby się cos dowiedzie, masz rację ale nie jest po to by siać dezinformacje wsród forumowiczów i wypisywac jakies komedie, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Moja rada jest taka, poczytaj troche dokumentacji, poczytaj dział FAQ, i uzywaj opcji szukaj, a napewno wyjdzie ci to na dobre.
www.vrservice.pl
Cale to zamieszanie jest po to bo do tematu o silnikach z wielopunktem wtracilem silniki z gaznikami ? Czy ja cos napisalem ze 2e,agg,ady,kr,pl,abf maja gazniki?
Dobrze daj my temu spokoj. Poprostu nie chcialem zakladac po prostu nowego tematu.
Przepraszam niech moderator skasuje moje posty,jesli o sa nie w temacie
Borys czy w takim razie jest sens zalozenia nowego tematu o zmiana glowic w silnikach VW ? Czy znow mi sie dostanie za to?
Dobrze daj my temu spokoj. Poprostu nie chcialem zakladac po prostu nowego tematu.
Przepraszam niech moderator skasuje moje posty,jesli o sa nie w temacie
Borys czy w takim razie jest sens zalozenia nowego tematu o zmiana glowic w silnikach VW ? Czy znow mi sie dostanie za to?
TKD WTF
malolat, "...tabelke dla innych ktorzy by chcieli wiedziec..." taki poniekad byl moj zamiar,ale Borys, wyrzucil mi to z glowy.Rzeczywiscie to do Faq bardziej pasuje. Tylko nie mam mozliwosci sprawdzenia co z czym.Myslalem ze sa jakies osoby, ktore to praktykowaly i wypowiedza sie w tym temacie. Mialem rowniez nadzieje, ze Borys, cos pomoze w tej sprawe. Jego strona internetowa az kipi od zdjec z ciekawymi konfiguracjami.
Powroce do tematu jakich zmian mozna spodziewac sie po wlozeniu glowicy KR do silnika 2e ? Rozumiem,ze digifant zastaje z 2e...
Powroce do tematu jakich zmian mozna spodziewac sie po wlozeniu glowicy KR do silnika 2e ? Rozumiem,ze digifant zastaje z 2e...
TKD WTF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... rysk+denko
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t=672
tloki potrzebujesz np z 9a. reszta jak opisana z watkow wyzej...
pasek, napinacz to 200 pln, do tego potrzebujesz kolo na wal, wiec nastepne koszty... mozesz wykorzystac z tego kr-a ktory masz. gdzies na tym forum bylo o abs-ie przerobionym na 16v i lpg :>
gdzies widzialem natrysk na denko, trzeba bylo wiercic blok zeby trafic w kanaly dolotowe i wkrecac "kraniki" :> - tez ze kr-a... dotego listwe wtryskowa musisz kupic (50 -150) , i dorobic przedlozki... rura dolotowa, to wszystko co na razie przychodzi mi do glowy...
spiac wszystko do kupy i na tuningcip (koszty)
za 2,5-3,5 mozna kupic abf-a kompletnego z wiazka i skrzynia...
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t=672
tloki potrzebujesz np z 9a. reszta jak opisana z watkow wyzej...
pasek, napinacz to 200 pln, do tego potrzebujesz kolo na wal, wiec nastepne koszty... mozesz wykorzystac z tego kr-a ktory masz. gdzies na tym forum bylo o abs-ie przerobionym na 16v i lpg :>
gdzies widzialem natrysk na denko, trzeba bylo wiercic blok zeby trafic w kanaly dolotowe i wkrecac "kraniki" :> - tez ze kr-a... dotego listwe wtryskowa musisz kupic (50 -150) , i dorobic przedlozki... rura dolotowa, to wszystko co na razie przychodzi mi do glowy...
spiac wszystko do kupy i na tuningcip (koszty)
za 2,5-3,5 mozna kupic abf-a kompletnego z wiazka i skrzynia...