Montaż 1,8 112 KM do 1,6 75 KM

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

sokolnh
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Montaż 1,8 112 KM do 1,6 75 KM

Post autor: sokolnh » sob cze 03, 2006 00:19

witam,
znalazłem sobie silnik 1,8 z mk II gti, własiciel mówi ze to silnik o oznaczeniu AA :grin: ale to 112 konna jednostka wiec pewnie PB. Cena jest dosc atrakcyjna wiec sie zastanawiam nad nim. Tylko mam pytania do speców :
- czy skrzynia biegów od mojego 1.6 podejdzie pod ten silnik czy nie ?
- czy kupowac całą instalacje elektryczną czy niektóre elementy moge sobie darowac ?
- czy ten silnik tez ma mechaniczną pompe paliwa ?
- czy sa jakies inne przeszkody z montazem tego silnika do mojego 1.6 ?

pewnie dla niektórych to proste pytania ale ja sie tak bardzo nie znam, dlatego wole sie dopytac i bede wdzieczny za pomoc, nagrodze tez punkcikami :okej:

Audi B2 4.2 V8 Quattro

pduren
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pduren » sob cze 03, 2006 10:31

czesc
jesli chodzi o skrzynie to na pewno bedzdie pasowala do 1.8, w sumie to kazda skrzynie podepniesz do tego silnika oprocz tej od 1.3
instalacja raczej powinna byc od 1.8 bo jest komlpletnie inna i na pewno nie podlaczysz wielu czujnikow pod swoja
w 1.8 jest elektryczna pompa paliwa z tylu wiec przydala by sie jeszcze wiazka elektryczna do pompy chociaz nie koniecznie bo wystarczy pociagnac 2 kable do niej i zastosowac przekaznik ale trzeba miec troche pojecia o elektryce jesli wiesz mniej wiecej o co chodzi to dasz rade
do tego potrzebna jest jeszcze obudowa filtra powietrza no i dobrze jak bys mial przewody paliwowe idace pod samochodem od zbiornika pod maske bo sa inne w tych silnikach( nie wiem czy czasem zbiornik tez nie jest inny ale tego nie pamietam)
reszta sama wyjdzie przy montazu ale nie powinno byc wiekszych problemow jak to skompletujesz.
pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”