ile da sie wycisnąc z silnika 1.6td mk2

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

barylax
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

ile da sie wycisnąc z silnika 1.6td mk2

Post autor: barylax » śr maja 17, 2006 14:31

mam do kupienia golfa mk1 z silnikiem 1.6td z mk2 i mam pytanei ile można wyczesac mocy z tego silnika bo mam ochote zrobic mocnego tdi na pompie.za wszelkie info dzieki mile widziane sugestie jakei częsci i jakie ceny tego interesu

niema jak to żeźba w gównie

Awatar użytkownika
turbo_zenex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: turbo_zenex » czw maja 18, 2006 00:30

I do jakich mocy wytrzymuje seryjne turbo :) .
Podobno sa problemy z glowica.Czy glowka od 1.9 tez podpasi :?: Na co zwrocic jeszcze uwage zeby sie nie rozsypał :)
Pozdro

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » czw maja 18, 2006 13:02

koledzy, zapraszam was do działu diesel. znajdziecie tam wiele ciekawych rzeczy na interesujące was tematy i nawet gotowe rozwiązania. a ten temat proponuje zamknąćno i znowu opcja szukaj sie kłania, ludzie sie chyba nigdy nie nauczą

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » sob maja 20, 2006 00:19

na dzien dobry powinno wyskakiwac haslo

JAK COS BEDZIESZ SZUKAL NIE ZAPOMNIJ O OPCJI SZUKAJ!!!!!

barylax
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: barylax » ndz maja 21, 2006 01:04

kóra wim ze jest wyszukiwarka ale mnie ona nie satysfakcjonuje panowie A PROSZE o konkretne odp. i wykrese jeśli takie śa silnik to jr z już przestawionym kontem wtrysku. ty link do mojego tematu od mastersam powiccie baiec sie w pompe na 1.6 czy wepchac tdi na 1.9 i ok 200km??????????
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=2710

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » ndz maja 21, 2006 07:13

kolego, zaprzal już ci na tdi napisał wszystko. a człowiek któremu pękła głowica, to prawdopodobnie ja. możesz pójść ponad 100 kucy nawet bardzo, ale to wymaka zakucia wszystkiego co sie da na dole, metalowej głowicy, uszczelki, dużego turba i IC, wydech od samej głowicy nowy conajmniej 2,5 cala wtedy nawet 150 KM możesz zrobić. ale obawiam sie że te marne 5 tyś które chcesz włożyć nie wystarczy. wg mnie lepiej kupić za to 130 TDI kompletne z zachodu i efekty bedą lepsze. chociaż jeżeli nie bedziesz robił większości sam to 5 ci też nie starczy

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » ndz maja 21, 2006 09:44

Cinek dobrze gadasz, polac mu. gdybym mial nadmiar kasy to bawilbym sie w swapa tdi do mojego paska, ale nie mam kasy wiec wyleczylem sie z tego. lepiej pobaw sie tym co masz, bo mozesz cos wykrzesac ciekawego jak masz silnik w dobrym stanie. popatrz na podpis Cinka :bigok: a jesli nie masz ochoty sie grzebac to sprzedaj mk2, doloz kase i kupisz tdi 1z, robisz wirusa i masz 110KM.

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

barylax
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: barylax » ndz maja 21, 2006 11:03

panowie wiem że na zakucie 5tys nei starczy :jezor: ale ja tam będe robił wszystko sam bo mi sie nudzi siedze 1.5roku w domu po wypadku wiec dla zabicia nudy sie pobawie.bez zakucia 110km da rade??głowa będzie od 1.9 bo wiem ze pękaja.a na tdi swap to za rok ale na pd i pod 200km :okej: i to juz jedyneczka bęzie pomykac :okej: :okej: dobra teraz znawy powiecta czy jak dojde do ok 100km to będzie ok 8sec do 100 bo to juz na takiego dziadka jak mk1 i ti w dislu to bedzie juz coś

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » ndz maja 21, 2006 14:14

barylax, witaj ;) po pierwsze tu jest dzial diesel: http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=35
po drugie: pomysl jest zacny, jak zrobisz wszystko porzadnie, zamontujesz EGT, dopasujesz glowice od 1.9, turbo kkk k24 nastawione na duze cisnienie, duzy ic z przodu, koniecznie przesuniecie obrotow to bedziesz mial napewno ciekawie. Musisz sie jednak liczyc z tym, ze naprzyklad kkk k24 laduje ladnie cisnienie ale ma bardzo duzego laga w 1.6 i naprzyklad w jezdzie po miescie nie bedzie to najwygodniejsze. Za to od 3tys obrotow w gore bedzie palil kapcia i krecil sie naprawde wysoko jak na diesla... 100km to sie da bez zadnych przerobek z SB wyciagnac, widziales Cinek, mial 89 na uszkodzonej glowicy, a to jest JR. Takze dasz rade zejsc grubo ponizej 8sekund.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44197 tu masz ten link gdzie koles na seryjnym silniku i doladowaniu 1,7 bar ma okolice 6 sekund do 100 w mk2. Ty bedziesz robil mk1 i bedzie gruntowna przerobka wiec osiagniesz pewnie conajmniej cos podobnego a pewnie nieco lepszego....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=36289 tu masz kolejne mk2 i cisnienie tylko okolo 1,1-1,2 bar

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=38281 - tu jest cos co Ty chcesz zrobic czyli konkretnie wydlubane 1.6, gruntowna przerobka, cisnienie 1,7, efekt: 150 koni dostepnych plasko

IMHO pomysl jest swietny, TDI byloby lepsze ale jest taka kwestia jak kasa. zrobienie 1.6 wyjdzie Cie moim zdaniem taniej jesli bedziesz to robil sam, przyjemnosc tez bedzie niemala i ewentualne naprawy bedzie latwiej przeprowadzac we wlasnym zakresie, brak elektroniki i.t.p.. Zeby dlubac TDI trzeba inwestowac pieniadze, ale jesli Cie stac to idz w strone TDI, mozna osiagnac duzo wiecej

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

barylax
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: barylax » ndz maja 21, 2006 14:39

na tdi w tym roku kasy nei będzie bo sianko bedzie z odskodowania za oststni dzwon za pierwszy będzie grubo ponad 50tys :hmm: :hmm: wkońcu mama pól kregosłupa z tytanu.a co do golfinki to biore j-era od kolegi za 1.5tys i pakuje tam piątaka.wyjdzie co wyjdzie na codzeień wiadomo będzie spooje ustawionko a na jakies zawody do zabawy hardcor ile tylko sie da : :okej: :okej: jak dobrze pujdzie to pod koniec wakacji podziel si einformacjami i materiałami co z tego wyszło :grin: :grin: no i mam nadziej ze 8sec conajmneij będzie do paki

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » ndz maja 21, 2006 15:05

trzymam kciuki i opisz koniecznie co z tego wyszlo

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » ndz maja 21, 2006 15:36

no to plany masz wielkie. powodzenia i czekamy na potwora :bigok:

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » ndz maja 21, 2006 19:00

barylax pisze:grubo ponad 50tys :hmm: :hmm: wkońcu mama pól kregosłupa z tytanu
nie wiem czy ci gratulować czy współczuć :) w każdym razie życze powodzenia w powrocie do zdrowia i w projekcie, czekamy na rezultaty

barylax
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: barylax » ndz maja 21, 2006 22:25

ok cinek dzieki,jakos zyje :okej: teraz i tak skałdam bratu renówke 11 1.4turbo.a weż ty meni powiedz jak tam twój sprzet sie zbiera do 100??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”