Turbo w 2E, GX i innych 8V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Turbo w 2E, GX i innych 8V
Witam wszytkich czytajac kilka postów wyzej chcialem dowiedziec sie czy mojemu golfikowi z silnikiem 2.0 115 koni da sie zalozyc turbo i teraz wiem ze sie da ale nie mam zamiaru pakowac w ten silnik tyle kasy co piszecie. Chcem wiedziec czy jeseli ten silnik dostanie nowa uszczelke metalowa victora reinza nowe zawory, popychacze hydrauliczne, jakies turbo i interkuler a majac troche wyposazony warsztat w czesci i narzedzia i troche pojecia o zrobieniu tego dam rade i czy poprawia sie osiagi tego silnika??? poprostu chcem sie troche powsciekac a nie jest mi szkoda tego silnika i czesci mam po cenie;) gdzie moge dostac jakis lepszy walek albo jaki zalozyc a moze zmienic caly rozrzad z jaka kasa musze szukac takiego rozrzadu czy moze tylko tak jak mowie turbo i coler i nowa uszczelka??? czekam na jakies odp. Pzdr.
- Wujek Piasek
- Ziomek
- Kontakt:
Przygotowanie silnika pod Turbo
molejczuk, może i nie jestem tu "koksem" na forum ale, że kiedyś też byłem zaciekawiony tym tematem, to czytałem i do tej pory czytam różne artykuły/posty na temat turbo... może i nie wiem za dużo na ten temat ale po twoim poście sądzę, że ty wiesz mniej niż "nic" na temat zakładania turbo, czy w ogóle jakich kolwiek modyfikacji silnika... nie obrażaj się za to, czy coś, poprostu poszukaj dobrze w internecie, zbadaj temat, nawet ten od początku do końca, choć według mnie to i tak mało i dopiero powoli zacznij kombinować
pozdro i mam nadzieję, że wyciągniesz z mojej rady jakieś wnioski
pozdro i mam nadzieję, że wyciągniesz z mojej rady jakieś wnioski
Moj sleep'er Mk2 VR6 : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=428066" onclick="window.open(this.href);return false; --> BYŁ
Moja Jetta A2 Coupe w brązie : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=533072" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja Jetta A2 Coupe w brązie : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=533072" onclick="window.open(this.href);return false;
Może ja pomoge chociaz modom sie nie spodoba ze tutaj to pisze (bo to temat "O PRZYGOTOWANIU SILNIKA DO TURBO")
Jeżeli nie chcesz zmieniac silnika to proponuje doprowadzic najpierw motornie do serii (czytając Twoje posty lepiej daj to komuś na zbadanie) a potem zrób dobry dolot, dobry wydech i chip u ogarniętego tunera, myśle że 130 KM pierdnie ale mogę sie mylić. Jeżeli Cię to nie zadawala to kup tzw. "rozwojowy silnik"
A moim skromnym zdaniem rozwojowe silniki to: ABF, 9A, KR i większość z rodziny 1.8T i bedziesz miał co najmniej 140 KM na start
Jeżeli nie chcesz zmieniac silnika to proponuje doprowadzic najpierw motornie do serii (czytając Twoje posty lepiej daj to komuś na zbadanie) a potem zrób dobry dolot, dobry wydech i chip u ogarniętego tunera, myśle że 130 KM pierdnie ale mogę sie mylić. Jeżeli Cię to nie zadawala to kup tzw. "rozwojowy silnik"
A moim skromnym zdaniem rozwojowe silniki to: ABF, 9A, KR i większość z rodziny 1.8T i bedziesz miał co najmniej 140 KM na start
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Wujek Piasek Dzieki ze tak piszesz bo moze dzieki Tobie czegos sie ciekawego dowiem ja mam dopiero 20 lat pracuje u ojca w warsztacie jakies 2 lata a ojciec prowadzi to wszystko jakies 20 kilka lat. To co pisze moze byc smieszne bo ja nie wiem duzo ale potrafie wiele przynajmniej tak mi sie wydaje. Nie chcem sie chwalic niie jeden silnik złozylem i do tej pory chodzi opel omega bfl 3.0 benzyna kilka golfików i wiele innych. Duzo tego było. poprostu nie mam pojecia jak tunigowac auto. chcem sie czegos dowiedziec i mam nadzieje ze za jakis czas bede wiedzial wiecej a na najblizszym zlocie mysle ze sie spotkamy bo juz mało brakuje do konca projektu Golf MK II 1.8 GT Syncro digifant w oryginale skóra, centralny, abs, szyber dach i kilka innych opcji. Ale tak jak pisze posta wczesniej mam takiego golfa z silnikiem 2.0 115 KM powiedz mi czy jak załoze mu turbo czy bedzie lepiej. On i tak za kilka miesiecy pojdzie na zyletki a mam mozliwosc zalozenia turbo. Nie mysł sobie ze jestem jakis Chamkiem chodz nie chcem nikogo urazic ale jestem z malego miasteczka Hrubieszów które jest wysuniete najdalej na granicy wschodniej do ukrainy mam 12 kilometrów ale mam swój Swiat czyli mechanika samochodowa i tylko tym zyje. Pomijajac wszysto chcem zorganizowac legalne wyscigi w tym malym miasteczku zostalo dogadac sie z kilkoma szczegołami co do policji. Jezeli do tego dojdzie napewno tu na forum dam znac. Jestem szczery i watpie w to aby ktos z forum przyjechal ale mam zapal do takich spraw. I Jeszce kiedys porozmawiamy na realu. Bo człowieka nie poznasz przez forum jezeli z nim nie porozmawiasz. Poczytam na te tematy co do turbo. W przyszłosci chcem do Mk II wstawic 1.8 turbo z golfa IV sam to zrobie i tylko ktos mi go ustawi i wydaje mi sie ze do tego tez dojdzie. Pzdr.
PS. Mógłbym tak długo pisac ale to nie jest temat do takiego pisania a i tak sie rozpisalem nie na temat.
PS. Mógłbym tak długo pisac ale to nie jest temat do takiego pisania a i tak sie rozpisalem nie na temat.
-
- Nowicjusz
witam.jestem w posiadaniu mk-2 i wlasnie nabylem 2.0abf 150km i tu mam problem bo to jest o jakies 200 koni za malo.nie mam pojecia jak to zrobic i od czego zaczac. mozecie jakos pomoc w uturbieniu ,a moze ktos ma silnik przygotowany na 350 lub wiecej i chce go odsprzedac. PISZCIE -tomaszkreft77@wp.pl lub nr telefonu-0046720389601.obecnie przebywam w szwecji
MODERATOR: Nie potrafię sobie wyobrazić jak wielkim ignorantem trzeba być aby taki temat na forum założyć. Zacznij chłopie czytać to forum (szczególnie archiwum w połączeniu z opcją szukaj) a dopiero jak czegoś nie zrozumiesz/nie będziesz wiedział to zadawaj pytania. Ostrzegam, tego typu wpisy nie są tu mile widziane a w dłuższej perspektywie będą stosownie "nagradzane"
MODERATOR: Nie potrafię sobie wyobrazić jak wielkim ignorantem trzeba być aby taki temat na forum założyć. Zacznij chłopie czytać to forum (szczególnie archiwum w połączeniu z opcją szukaj) a dopiero jak czegoś nie zrozumiesz/nie będziesz wiedział to zadawaj pytania. Ostrzegam, tego typu wpisy nie są tu mile widziane a w dłuższej perspektywie będą stosownie "nagradzane"