Zwiększenie mocy tanim kosztem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, jestem młodym kierowcą i posiadaczem Golfa mk3 z 1995 o pojemności 1.4 i mocy 60KM, dodatkowo samochód jest przerobiony na gaz co go jeszcze osłabiło. W związku z tym chciałbym jakoś poprawić osiągi gdyż przy tak małej mocy samochód nieco muli przy ruszaniu. Nie mam zbyt dużych funduszy stąd moja prośba o doradzenie jak tanim kosztem efektywnie podnieść moc takiego autka.
Smug1991, było o tym w cholere tematów - np. ten http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Smug1991Najtańszym kosztem na poprawę osiągów twojej konfiguracji to wyrzucenie gazu i jazda na benzynie a tak serio to po kosztach to niewiele daje się zrobić. To co podsunął Shmatan, to nie są koniecznie mody tanim kosztem... Równie prosto będzie sprzedać tą trójeczkę, kupić mocne MK2 lub szukać i kupić starszą wersję MK3 z większym motorem chociażby ABS, albo jak Ci starczy to 2E albo AGG i będzie śmigało jak miło.