Lekkie koło Fidanzy

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Lekkie koło Fidanzy

Post autor: Ralfii_VR » sob mar 18, 2006 14:44

witam, mam pytanko zamowiłem lekkie kolo zamacjowe Fidanzy
wg specyfikacji: "VW Corrado 92-95 2.8L VR6"
troche zmylilo mnie te Corrado poniewaz myslam ze tam tylko wkładali 2.9L
ale mysle ze bedzie pasowac, jak sadzicie ?

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob mar 18, 2006 20:07

Jeżeli nie było różnicy w skrzyniach między tymi dwoma silnikami to będzie pasować.

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » sob mar 18, 2006 21:46

TAZ pisze:Jeżeli nie było różnicy w skrzyniach między tymi dwoma silnikami to będzie pasować.
z tego co wiem sa takie same, wiec powinny pasowac, kiedys mialem sprzedło z dociskiem
Sachsa z 2.9L Syncro i bylo ok

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob mar 18, 2006 22:10

No to problemu nie powinno być. Zadzwoń do firmy, z której bierzesz koło i zapytaj czy są jakieś różnice, czy tylko w katalogu napisali jedną opcję.

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » sob mar 18, 2006 22:15

TAZ pisze:No to problemu nie powinno być. Zadzwoń do firmy, z której bierzesz koło i zapytaj czy są jakieś różnice, czy tylko w katalogu napisali jedną opcję.
problem ze zamawiam przez PWS, a tam tylko kontakt internetowy, czekam na odp juz 2 dni a zalezy mi na czasie bo fura rozebrna, po wypluciu skrzyni,

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » ndz mar 19, 2006 13:48

Ralfii_VR pisze:
TAZ pisze:No to problemu nie powinno być. Zadzwoń do firmy, z której bierzesz koło i zapytaj czy są jakieś różnice, czy tylko w katalogu napisali jedną opcję.
problem ze zamawiam przez PWS, a tam tylko kontakt internetowy, czekam na odp juz 2 dni a zalezy mi na czasie bo fura rozebrna, po wypluciu skrzyni,
bedzie pasowac bez problemu, nawet z 2.0 16v bedzie pasowac koło i tez jest lżejsze niz seria z 2.8.
mam u siebie tarcze i doscisk z VR6 , koło ze wzgledu na wage zostawiłem z 2.0 16v 9a

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » ndz mar 26, 2006 09:11

Borys pisze:
Ralfii_VR pisze:
bedzie pasowac bez problemu, nawet z 2.0 16v bedzie pasowac koło i tez jest lżejsze niz seria z 2.8.
mam u siebie tarcze i doscisk z VR6 , koło ze wzgledu na wage zostawiłem z 2.0 16v 9a
a VR 6 nie ma wiecej srub mocujacych kolo do walu??? na moj gust 8 chyba a 2,0 ma tylko 6...???

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » ndz mar 26, 2006 20:14

evolution pisze:
Borys pisze:
Ralfii_VR pisze: problem ze zamawiam przez PWS, a tam tylko kontakt internetowy, czekam na odp juz 2 dni a zalezy mi na czasie bo fura rozebrna, po wypluciu skrzyni,
a VR 6 nie ma wiecej srub mocujacych kolo do walu??? na moj gust 8 chyba a 2,0 ma tylko 6...???
no to sprawdziłem, AAA/ABV ma 10 śrubek do mocowania koła zamachowego :panna:

mam w garazu i 0d vra i od 16v i 8v i nie sprrawziłem, :ass:

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » ndz mar 26, 2006 22:53

hehe, dla mnie to juz bez znaczenia, bede mial kolo w połowie kwietnia, juz zamówine i zapłacone, czekam az tylko przyleci z USA :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”