swap 1.8 AAM na ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
swap 1.8 AAM na ???
Witam mam obecnie w moim mk3 silnik 1.8 AAM i myślałem o zmianie ogólnie jeździ bezawaryjnie ale przytłacza mnie to ze brakuje mu mocy i żłopie jak głupi a z tego co czytałem na forum nie opłaca się podnosić jego mocy szukałem w wyszukiwarce i niestety ale nie znalazlem tego co by mnie interesowało.Chodzi mi o taki przeszczep żeby był plug&play jak najmniej żezby bez całego dawcy i nie na diesla tylko benzyna mile widziane odp osób które już to przerabiały
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
- matiz_1990
- Ma gadane
Re: swap 1.8 AAM na ???
Przerób go na ABS-a Nie wiem ile przy tym roboty, ale na pewno nie dużo bo przecież to ten sam silnik, a 15 koni różnicy czuć na pewno Miałem takiego ABS-a 90 konnego i nie narzekałem specjalnie na jego osiągi
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
swap 1.8 AAM na ???
nie chce się w to bawić mnie interesuje tylko zmiana silnikamatiz_1990 pisze:Przerób go na ABS-a
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
-
- Użytkownik
swap 1.8 AAM na ???
ale ABS to jest inna jednostka. W 80% to tylko to samo. Swap na ABS najlatwiejszy i najtanszy. Wiazka silnikowa zostaje ta sama. zmieniasz tylko silnik i komputer ewentualnie wydech i cieszysz sie 90 km. Jezeli to bedzei Ci malo to rownie szybkim i w miare tanim swapem bedzie wsadzenie 2.0 8v
swap 1.8 AAM na ???
imperfectCell, swap na 2e to minimum, wg mnie zmieniac aam na abs to chore, skoro podmieniając walek ,komp i np kolektor z 2e zyskujemy prawdopodobnie dynamike zblizoną do abs nie ponoszac kosztów swapa. a koledze chyba jednak zalezy na dosc odczuwalnej zmianie takze ja polecam swapowac na 2e bo podchodzi skrzynia od aam
>>>>>White GL by Stary<<<<
-
- Użytkownik
swap 1.8 AAM na ???
stary, pewnie i masz racje ale ja zamiane silnika AAM na ABS nawet nie nazwalbym swapem bo mozna to zrobic w pare godzin doslownie pod warunkiem ze zadna ze srubek nie zechce utrudnic nam zycia
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
swap 1.8 AAM na ???
właśnie to mnie interesuje tylko pytanie czy reszta oprócz skrzyni będzie pasować czy trzeba żezbic jeszcze coś??stary pisze: swapowac na 2e bo podchodzi skrzynia od aam
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
-
- Użytkownik
swap 1.8 AAM na ???
jedyne co potrzebujesz to Silnik wraz z osprzetem, do tego ECU i wiazka silnikowa oraz pompa paliwowa. Wydech takze ma wieksza srednice takze wypadaloby zapodac ten z 8v co by go nie zdlawic. Mysle ze chlodnica z 1.8 powinna dac rade