A jak podnieść moc w 2.0 AQY?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tak jak w tytule. Jakie znacie sposoby na podniesienie mocy w tym jakże wspaniałym silniku Poza dolotem i kompletnym wydechem co jeszcze może być? Nowy soft? da to coś? I Proszę nie piszcie że mam włożyć turbo ;] albo swap na mocniejszy. Pytam poważnie.
Powaznie nie warto kobinowac przy tym silniku
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- DjCobretti
- Ma gadane
Sam mam taki i też już czytałem że nie warto, chociaż chętnie bym wykrzesał z niego chociaż te 130km i podniósł moment
Tyle, to jest do zrobienia, ale koszty raczej niewspółmierne do efektów. Dolot (~500zł)+wydech(min. 1000zł)+remap (~1000zł) i MOŻE te 125-130 kM i 180-190 Nm by wydusił, zakładając, że silnik 100% igła bo bez tego to nie ma co się brać za cokolwiek. Generalnie ze 3 tys. zł w kieszeni trzeba mieć przygotowane.DjCobretti pisze:chętnie bym wykrzesał z niego chociaż te 130km i podniósł moment
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Do tego co Yuri napisal dorzuc jeszcze przynajmniej obrobke glowicy i wychodzi ci w okolicach swapa na mocniejszy, powaznie pisze.
Swapa na mocniejszy... Przeglądając alledrogo dość dużo wołają sobie za kompletne 1.8 Turbo. Więc wątpię żebym się zmieścił w okolicach 3 tys... Choć powiem, że szczerze się przeliczyłem z tym silnikiem ;p myślałem że lepiej będzie to jechało.