Witam
wiem ze wiele juz bylo na ten temat ale czytam czytam i do konca nie rozumiem. mianowicie chce zamontowac koncowki wtryskow do alh od asv i czy sama wymiana wystarczy czy trzeba cos w sofcie przestawiac, czy tylko dawke paliwa zmienic i czy cos jeszcze??? jakie maja byc cisnienia ustawione???
szukam koncowek wtryskow wiadomo bosch niby najlepszy ale cena 250zl
sa jeszcze fratelli ale widzialem tylko 216 a ja potrzebuje tylko 205 chce osiagnac TYLKO 110konna wersje i koniec!czy takowe sa dostepne czy skazany jestem na boscha???
zmiana k.wtryskow w ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- hawii
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7
- Silnik: Clha
- Kontakt:
zmiana k.wtryskow w ALH
a tak lookam sobie czy takie koncowki od AFN tez 110km mozna zastosowac w alh??? czy lepiej jednak ASV . co by bylo gdyby sie zamontowalo takie od AFN jednak??? cena jest kuszaca http://moto.allegro.pl/koncowki-wtrysko ... 07974.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zmiana k.wtryskow w ALH
Stosuje się asv'ki, bo mają zwykle mniejsze przebiegi (młodszy silnik). Inna sprawa że w aukcji jest błąd, bo alh i ahf'y są mniejsze od afn'ów
Ale zupełnie jednego nie rozumiem - wywalisz minimum 200 za końcówke, czyli 800zł na czysto + montaż, ciśnienia, korekcja, a nie uzyskasz nic konkretnego. Kupują 216 za prawie takie same pieniądze zmniejszysz spalanie, będziesz mógł pojechać na napisanie wyjątkowo delikatnego programu (nawet tłumiącego do 110KM przy dodatkowo obniżonym wytężaniu silnika) i będziesz miał otwartą droge na przyszłość.
Kupno asv'ek z innego powodu niż super okazja (300zł w dobrym stanie komplet) nie ma żadnego sensu
Ale zupełnie jednego nie rozumiem - wywalisz minimum 200 za końcówke, czyli 800zł na czysto + montaż, ciśnienia, korekcja, a nie uzyskasz nic konkretnego. Kupują 216 za prawie takie same pieniądze zmniejszysz spalanie, będziesz mógł pojechać na napisanie wyjątkowo delikatnego programu (nawet tłumiącego do 110KM przy dodatkowo obniżonym wytężaniu silnika) i będziesz miał otwartą droge na przyszłość.
Kupno asv'ek z innego powodu niż super okazja (300zł w dobrym stanie komplet) nie ma żadnego sensu
- hawii
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7
- Silnik: Clha
- Kontakt:
Re: zmiana k.wtryskow w ALH
co do 216 to racja tez nadnimi wsumie mysle ale odstrasza mnie wizja troche sprzegla mam juz nalatane 205tys i przy 216 trzeba raczej cos w sofcie korygowac tez pewnie takie cos z 300zl by kosztowalo jak lookalem po forum sam juz niewiem co brac czy 205 czy 216 nie mierze wysoko a z autem i tak sie nie zenie moze za rok zmienie
a co do spalania to na 216 mniej by palil niz na 205???
a co do spalania to na 216 mniej by palil niz na 205???