Skrzynia syncro bez syncro?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Skrzynia syncro bez syncro?
Witam. Mam u siebie napend syncro i chcialbym z roznych wzgledow odlaczyc tyl- i tu pytanie.
Czy wystarczy odpiac wal napedowy i tylne poloski czy trzeba wymienic skrzynie na taka bez syncro. Chodzi o to czy skrzynia syncro moze jezdzic z odpietym napedem i nic jej nie bedzie. A jak nie moze to czy mozna cos zrobic zeby jezdzila i sie nie posypala. Silnik G60
Czy wystarczy odpiac wal napedowy i tylne poloski czy trzeba wymienic skrzynie na taka bez syncro. Chodzi o to czy skrzynia syncro moze jezdzic z odpietym napedem i nic jej nie bedzie. A jak nie moze to czy mozna cos zrobic zeby jezdzila i sie nie posypala. Silnik G60
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
No wlasnie, nie wiem tylko czy sie np. mechanizm roznicowy zaraz nie rozsypie...TAZ pisze:Jeździć będzie, bo skoro viskoza pada, a auto jedzie to znaczy, że się da. Tylko nie wiem jak jest z mieleniem kołami, bo przecież wtedy napęd jest przekazywany też na koła tylne.
To tylko na jakis czas, musze kilka razy odwiedzic hamownie a hamownia 4X4 jest tylko jedna w mojej okolicy (VTG) i zajebiscie droga. Jak juz wszystko wystroje to wszystko wroci do normysas_gti pisze:taka piękna buda od rejlaka bedzie przodem tylko ciągnięta? szkoooda , rrób wszytko żeby mu nie amputować tych dwóch kończyn!!! Tylne kończyny są zawsze mocniejsze
w Łodzi MAHA jest na 2 ośkiolozwirski pisze:No wlasnie, nie wiem tylko czy sie np. mechanizm roznicowy zaraz nie rozsypie...TAZ pisze:Jeździć będzie, bo skoro viskoza pada, a auto jedzie to znaczy, że się da. Tylko nie wiem jak jest z mieleniem kołami, bo przecież wtedy napęd jest przekazywany też na koła tylne.To tylko na jakis czas, musze kilka razy odwiedzic hamownie a hamownia 4X4 jest tylko jedna w mojej okolicy (VTG) i zajebiscie droga. Jak juz wszystko wystroje to wszystko wroci do normysas_gti pisze:taka piękna buda od rejlaka bedzie przodem tylko ciągnięta? szkoooda , rrób wszytko żeby mu nie amputować tych dwóch kończyn!!! Tylne kończyny są zawsze mocniejsze
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Skrzynia syncro bez syncro?
a ja wiem jak to zrobicolozwirski pisze:Witam. Mam u siebie napend syncro i chcialbym z roznych wzgledow odlaczyc tyl- i tu pytanie.
z dodatków potrzebna będzie półoś z FWD i jeszcze 2 rzeczy. a jakie to napisze na prv
dodam ze jazda to bedzie zadna, mielic bedzie pewnie do 3 ki
u mnie na 4Z przy PF mieliło i na 2 gim biegu
www.vrservice.pl
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
odpinaj wal i nic wiecej nie rob nie ma sensu skrzyni nic sie nie stanie teoretycznie bo praktycznie przednie oski dostaja wieksze Nm
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- barteKKK03
- V.I.P.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobrze napisal ML na sprzegle elestycznym z przody walu( tym gumowym elemencie) tak zeby do hamowania nie bylo zbednej wirujacej masy bo przeklamie wykres, czyli w zasadzie najlepiej odpiac calutki wal
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- barteKKK03
- V.I.P.