Kompletny zestaw hamulcowy golf III GTI 2.0 8v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Editt
- Mały gagatek
Witam. Tak więc chce sobie wymienic tarcze, klocki i zaciski w golfie. Troszke czytałem, troszke pytałem i jestem raczej zdecydowany na Tarcze brembo max + klocki ferodo premium, z tym że zastanawia mnie kwestia zacisku. Trudno uzyskac jakieś informacje na temat doboru zacisku do wyżej wymienionego kompletu. Macie jakieś propozycje? Nie chce działac półśrodkami i zostawiac seryjnych zacisków bo to chyba troszke mija sie z celem. Z chęcią wysłucham waszych sugestii i propozycji, mile widziany jest kontakt do firm w których mogę zakupic takowe części. Z góry dzięki za wszystkie uwagi. Pozdrawiam
- Editt
- Mały gagatek
Szczerze mówiąc to golf stoi zepsuty od kilku dni (ktoś krzywo wkręcił przewód ciśnieniowy od wspomagania do przekładni i wyrwało gwint, do wymiany jest i przewód i przekładnia). Korzystając z okazji postanowiłem od razu zając się hamulcami bo tarcze + klocki z tyłu są i tak do wymiany, więc myślę że wymienie już cały komplet , ot taka filozofia.
- Editt
- Mały gagatek
Ja sie nie upieram przy wymianie zacisków, zwyczajnie chciałem zasięgnąc rady ludzi którzy się na tym znają. Skoro mówisz że brembo i ferodo to niekoniecznie dobry zestaw, to może zaproponuj coś lepszego, chętnie rozważę Twoje sugestie.
- luki07
- _
- Kontakt:
Miesiac temu zmienialem hamownie u siebie, na przod i tyl zakupilem tarcze mikoda gt nacinane nawiercane malowane, regenerowalem rowniez seryjne zaciski bo tyl byl zapieczony, po miesiacu jezdzenia jestem z mikody bardzo zadowolony, dobrze zatrzymuja auto no i tez ladnie wygladaja zamawialem ze strony producenta reslizacja 1-2dni takze cena do jakosci na plus
A tak ku scislosci mk3 gti 2.0 z przodu ma tarcze 280mm a nie 256mm
A tak ku scislosci mk3 gti 2.0 z przodu ma tarcze 280mm a nie 256mm