[mk3] SWAP z 1,8abs na 1.8t czy 2.0 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Nie opyla się bo koszty wyniosą prawie tyle co zakup i montaż 1.8T. A palą te silniki rożnie. Jak nie używasz ciśnienia to zejdziesz do 8 litrów, a jak używasz ciśnienia to i 17 spali.
-
- Nowicjusz
naj tańszym rozwiązaniem jest w stawienie abf ponieważ potrzebny Ci jest tylko silnik z osprzętem , łapami i kompletna instalacja . skrzynia biegów pasuje i nie musisz zmieniać przegubów ani lewarka zmiany biegów. sprzęgło przekręcasz od abs tez pasuje. Wypinasz stara instalacje z rozety bezpieczników i w to miejsce w wpinasz od abf.kostki sa takie same. musisz tylko z instalacji od abs wywlec kable od wycieraczek bo sa w plecione w instalacje od silnika. Jak masz zamiar kupić abf to kup bez immo abyś potem problemu nie miał.aaa i nie które maja RDW to w tedy przy instalacji trza z czepic dwa piny w zultej koscce. koszt tego to okolo1500 tysia i na pewno będziesz zadowolony. wiem to bo juz to robilem:bajer:
-
- Nowicjusz
Ten post dodałem bardzo późno no ale ja tez kiedyś takich informacji szukałem i nie znalazłem . będzie dla przyszłych sfapowiczow. pozdrawiam