swap z RPka na ADY w mk2...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jest silnik z VW Sharana 2,0 8V z sharana z roku 1998 i z tego co się doszukałem w necie jest to ADY
silnik stoi z osprzętem, bez skrzyni jest wiązka i sterownik i pompa paliwa z sharana pewnie tez by była...
jakby wyglądało włożenie tego w mk2 z silnikiem RP z 91 roku
skrzynia podejdzie , pompy z RP wystarczające a jak nie to czy można zamienić na tą z sharana
jak z mocowaniami silnika - ale te chyba powinny pasować
jak z podpięciem elektryki nie będzie problemu z wpięciem tylko wiązki w skrzynkę
silnik stoi z osprzętem, bez skrzyni jest wiązka i sterownik i pompa paliwa z sharana pewnie tez by była...
jakby wyglądało włożenie tego w mk2 z silnikiem RP z 91 roku
skrzynia podejdzie , pompy z RP wystarczające a jak nie to czy można zamienić na tą z sharana
jak z mocowaniami silnika - ale te chyba powinny pasować
jak z podpięciem elektryki nie będzie problemu z wpięciem tylko wiązki w skrzynkę
skrzynię zostaw ATH z rp, pompy napewno nie pasują, od strony elektroniki to zapewne do swojego musisz założyć immo lub wywalić je ze sterownika i będzie działać
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
no właśnie z tego co się dowiadywałem to pompa od PB/PF spokojnie wystarcza a wg tego co sprawdzałem w RP mam tą samą pompę co w PB/PF
to jak w końcu
to jak w końcu
Nie jest taka sama w RP i PFie, musisz zmienić, z mocowaniami też raczej lekko nie będzie (oglądnij dobrze blok), wiązka do lutowania
rozmawiałem z człowiek który do mk2 wsadzał agg (czyli podobnie co ady), wcześniej również siedział RP'k i mówi ze z pompą nic nie ruszał, ta z RP'ka się nadała spokojnie, blok silnika taki sam i ogólnie mocowania też pasują tylko jedną łapę trzeba przekręcić z silnika mk2 a co do wiązki to z mk3 pasowała elektryka w skrzynkę mk2 (nowy typ) bez problemów, to czyżby z sharana było inaczej
Tak ale silnik sharana ruzni sie kolektorem ssacym i bendziesz mial zonk http://moto.allegro.pl/2-0-ady-vw-shara ... 84408.html" onclick="window.open(this.href);return false; A pompe paliwa tylko zmieniasz ta pod autem na 3 barowa ta w zbiorniku zostaje Musisz miec pompe od PF PB one sa 3 barowe Polecam silnik 2.0 8V z mk3 nie bendziesz musial kobinowac z kolektorem ssacym
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
pytam o sharana bo do takiego silnika mam dostęp...
co do dolotu to z tego co widze na tej fotce to zapodać rure w bok i stożek można zapodać chyba i byłoby OK..
a co do pompy to z tego co wyczytałem na forum w RP'kach wychodziły dwie pompy.. jedna z nich daje do 6 barów... tylko po czym dojsć jaka sie ma
no i jak pisałem wyzej rozmawiałem z człowiek który wsadził zamiast rp'ka AGG i śmiga pięknie na pompie z tegoś RP'ka
co do dolotu to z tego co widze na tej fotce to zapodać rure w bok i stożek można zapodać chyba i byłoby OK..
a co do pompy to z tego co wyczytałem na forum w RP'kach wychodziły dwie pompy.. jedna z nich daje do 6 barów... tylko po czym dojsć jaka sie ma
no i jak pisałem wyzej rozmawiałem z człowiek który wsadził zamiast rp'ka AGG i śmiga pięknie na pompie z tegoś RP'ka
W RP pompa paliwa daje 1,2 bara a Ty potrzebujesz 3 bar w RP nie bylo pomp 6 barowych wystempowaly tylko w 1.8 16V KR PL
Nie moge tej strony otworzyc co tam jest za pompa
to jest screen z intercars'a do pompy pieterburga do RP i pokazane ze ta sama pompa jest stosowana we wszystkich jednostkach 1,8 w mk2...
no i poza tym kolega z forum przekładał RP => AGG zostawiając seryjną pompę i auto jeździ już spory czas, wiec albo pompa z RPka jest wystarczająca albo były wychodziły jednak rożne
(albo trzecia opcja że ktoś kiedyś dawno temu zanim auto zmieniło właściciela wymienił pompę paliwa)
no i poza tym kolega z forum przekładał RP => AGG zostawiając seryjną pompę i auto jeździ już spory czas, wiec albo pompa z RPka jest wystarczająca albo były wychodziły jednak rożne
(albo trzecia opcja że ktoś kiedyś dawno temu zanim auto zmieniło właściciela wymienił pompę paliwa)
Rozne na pewno nie ale jak kolega jezdzi na pompie od RP to niech sprubuje wstawic orginal pod ten silnik 3 barowa to napewno odczuje roznice
nom OK, a co dalej.. tzn elektryka
mam nową wiazkę czyli interesują mnie 3 kostki f, g1 g2 przepinam je po prostu w skrzynce i wszystko działa czy pinout w kostkach jest inny
jakieś przekaźniki czy cos trzeba dokładać do skrzynki
mam nową wiazkę czyli interesują mnie 3 kostki f, g1 g2 przepinam je po prostu w skrzynce i wszystko działa czy pinout w kostkach jest inny
jakieś przekaźniki czy cos trzeba dokładać do skrzynki