Nowa przepustnica do ABS-a only LPG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam kolegów na forum jestem posiadaczem VW vento 1.8 abs LPG I gen raczej na tym forum bywam rzadko pojawiam się (wtedy kiedy na forum vento brak kompetentnych) Mam zamiar swapnąć vento na KR lub 9a ale na razie to dalekie plany myślę o podratowaniu sytuacji napisałem już wątek o podmianie wałka z 2e A teraz szukam porady w sprawie wypieprzenia monowtrysku który u mnie jest zupełnie odłączony jeżdżę tylko na lpg . Pomyślałem że można by wstawić znacznie szerszą przepustnice z "puchą" od jakiegoś motoru VW oraz odpowiedni duży mikser lub blos . ?
popatrz sobie na części zamienne dla wózków firmy fenwick (jakoś tak się to pisze) one mają motor RP czyli taki sam jak ABS i mają przepustnicę tylko pod gaz
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Nowa przepustnica do ABS-a only LPG
Spoko ale raczej myślałem o dolocie z jakiegoś normalnego silnika na wtrysku pełnym i jeździć tylko na LPG co bedzie pasować ? Na i czy to naprawdę może dać jakieś korzyści ?
-
- Gadatliwa bestia
załóż kolektor razem z przepustnicą z pf, powinna coś zmienić lub rozwierć obecną.
Zależy mi na jak największej średnicy rozwiert nie wchodzi w grę ...
Kupiłem dzisiaj kolektor wraz z przepustnicą od PF i okazyjnie dorwałem kompresor g60 stan nieznany ale na pewno coś dmucha zastanawiam się czy abs dał by radę z takim 0.4 bara i reduktorem pod turbo ? zaznaczam że to ma być wszystko z przeceny , i jak ze stopniem sprężania ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
reduktor pod turbo nadcisnieniowy , doladowanie do 0.6 mozesz robic, chyba ze zrobisz kanapke z uszczelek G60 lub TDI to bedzie wiecej mozna dmuchanc , lub inne tloki. moje ulubione z 2.2 T
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Co musiał bym dokupić mam sam kompresor przepustnice+ kolektor od PF pomijam węże ? jak wygląda zarządzanie doładowaniem ? nie mam doświadczenia z G ? Może taki kolektor podejdzie ? http://moto.allegro.pl/przepustnica-g60 ... 70275.html" onclick="window.open(this.href);return false;