[mk2] zaciski hamulcowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Niesolidny sprzedawca
[mk2] zaciski hamulcowe
witam. mam taki problem, który zaraz opiszę.
otóż wybrałem się ostatnio na zaprzyjaźniony złom, ażeby poszukać jakichś bajeranckich zacisków na większe tarcze do mojego gulfa. koleszka zaprowadził mnie do chałupy, gdzie moim oczom ukazała się sterta składająca się z około kilku tysięcy różniastych zacisków, po czym powiedział "jak chcesz to se k*** szukaj bo ja to pie***". próbowałem coś wymodzić, ale nijak nie mogę znaleźć odpowiedniego wyboru dla mnie. jakie byłyby najlepsze? domyślam się, że 2 tłoczkowe, ale takich niestety nie znalazłem, więc myślę nad jakimiś konwencjonalnymi, ale żeby były pod tarcze wentylowane najlepiej 239mm bo mam zamiar założyć felgi 14 i żeby mi te tarcze weszły, chociaż jak by dało radę upchnąć 280 mm do felg 14 to bym się niezmiernie cieszył, bo mam w planach fele 16. i w tym momencie chciałem się zwrócić do ciebie o pomoc, ponieważ nie mam pojęcia jak powinien wyglądać zacisk do takiej tarczy, jakie powinien mieć oznaczenia, jak go rozpoznać wśród setek innych. mam również jeszcze jedno pytanie- jeśli zakupił bym tarcze nawiercane, to czy klocki się szybciej nie zużyją albo hamulce będą niedogrzane?. kolejne pytanie- zauważyłem, że niektóre zaciski vw mają większą średnicę śrub mocujących jarzma do piasty- czy przy tych tarczach 280 były inne piasty? za odp z góry thx
dowiedziałem się przed chwilą o istnieniu 256mm, ale nadal mam ochotę na te 280 (myślę przyszłościowo:)).sprecyzuję swoje pytania:
-czy tarcze 280mm podejdą do felg 14?
-czym się powinien wyróżniać, oraz jakie oznaczenie powinien mieć zacisk do wyżej wymienionych tarcz.
-to samo co wyżej, tylko do tarcz 256
otóż wybrałem się ostatnio na zaprzyjaźniony złom, ażeby poszukać jakichś bajeranckich zacisków na większe tarcze do mojego gulfa. koleszka zaprowadził mnie do chałupy, gdzie moim oczom ukazała się sterta składająca się z około kilku tysięcy różniastych zacisków, po czym powiedział "jak chcesz to se k*** szukaj bo ja to pie***". próbowałem coś wymodzić, ale nijak nie mogę znaleźć odpowiedniego wyboru dla mnie. jakie byłyby najlepsze? domyślam się, że 2 tłoczkowe, ale takich niestety nie znalazłem, więc myślę nad jakimiś konwencjonalnymi, ale żeby były pod tarcze wentylowane najlepiej 239mm bo mam zamiar założyć felgi 14 i żeby mi te tarcze weszły, chociaż jak by dało radę upchnąć 280 mm do felg 14 to bym się niezmiernie cieszył, bo mam w planach fele 16. i w tym momencie chciałem się zwrócić do ciebie o pomoc, ponieważ nie mam pojęcia jak powinien wyglądać zacisk do takiej tarczy, jakie powinien mieć oznaczenia, jak go rozpoznać wśród setek innych. mam również jeszcze jedno pytanie- jeśli zakupił bym tarcze nawiercane, to czy klocki się szybciej nie zużyją albo hamulce będą niedogrzane?. kolejne pytanie- zauważyłem, że niektóre zaciski vw mają większą średnicę śrub mocujących jarzma do piasty- czy przy tych tarczach 280 były inne piasty? za odp z góry thx
dowiedziałem się przed chwilą o istnieniu 256mm, ale nadal mam ochotę na te 280 (myślę przyszłościowo:)).sprecyzuję swoje pytania:
-czy tarcze 280mm podejdą do felg 14?
-czym się powinien wyróżniać, oraz jakie oznaczenie powinien mieć zacisk do wyżej wymienionych tarcz.
-to samo co wyżej, tylko do tarcz 256
smaruj gofera dżemorem!!!
[mk2] zaciski hamulcowe
nieczy tarcze 280mm podejdą do felg 14?
taki sam jak do 256 girlling 54czym się powinien wyróżniać, oraz jakie oznaczenie powinien mieć zacisk do wyżej wymienionych tarcz.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
[mk2] zaciski hamulcowe
wolf747, pod tarcze 239 mm wentyylowane nie musisz zmieniac zaciskow, chcesz to zloze ci zestaw tarcz i klockow wentylowanych do serii zacisku do tarcz 256 inne sa jarzma zaciski jak do 280 ale musisz zmienic zwrotnice tez
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Niesolidny sprzedawca
[mk2] zaciski hamulcowe
dzięki za info, ale dalej nie wiem jakie oznaczenia musi mieć zacisk 280 i zastanawiam się, czy w audi były takie same zaciski
[mk2] zaciski hamulcowe
wiec przeczytaj moj post wyżej
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Niesolidny sprzedawca
[mk2] zaciski hamulcowe
a czy były różne typy zacisków do 256? czy standardowe piasty od 239 będą pasować? i jeszcze jedno-nie mam w swoim golfie drążka stabilizatora tak już było fabrycznie, a wolałbym mieć- czy w mk2 były różne typy takich drążków? ma ktoś zdjęcie takiego drążka i jego mocowań?
[mk2] zaciski hamulcowe
poda tarcze 256 lub większy były zaciski girling /lucas54.
Jak masz teraz 239 to musisz cale zwrotnice zmieniać żeby mieć 256.
Stabilizator w mk2 czy mk3 to to samo różniły się one tylko grubością
A jak montować stabilizator i fotki to masz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=149766" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak masz teraz 239 to musisz cale zwrotnice zmieniać żeby mieć 256.
Stabilizator w mk2 czy mk3 to to samo różniły się one tylko grubością
A jak montować stabilizator i fotki to masz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=149766" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Niesolidny sprzedawca
[mk2] zaciski hamulcowe
dzięki wojtass. jesteś gość, ziomek, spoko typ, itp.
a i jeszcze jedno jeśli można: jak rozpoznać taki zacisk 256 w stercie innych? czy są napisane na nim jakieś oznaczenia i w którym miejscu? jak odróżnić zacisk 256 od 280?
rozumiem że zwrotnica nie podejdzie z powodu większych i szerzej rozmieszczonych śrub mocujących jarzmo i zacisk
a i jeszcze jedno jeśli można: jak rozpoznać taki zacisk 256 w stercie innych? czy są napisane na nim jakieś oznaczenia i w którym miejscu? jak odróżnić zacisk 256 od 280?
rozumiem że zwrotnica nie podejdzie z powodu większych i szerzej rozmieszczonych śrub mocujących jarzmo i zacisk
Re: [mk2] zaciski hamulcowe
wolf747 pisze:dzięki wojtass. jesteś gość, ziomek, spoko typ, itp.
np po numerach
[mk2] zaciski hamulcowe
wolf747, piszą do Ciebie a ty dalej to samo może dotrze do Ciebie że zaciski w 256 i 280 są te same, odróżnisz je tym że:
1. Tarcza 280 ma 280mm a 256 ma 256
2. Jarzma są inne ale tu nie masz szans zauważyć które jest które
1. Tarcza 280 ma 280mm a 256 ma 256
2. Jarzma są inne ale tu nie masz szans zauważyć które jest które
-
- Niesolidny sprzedawca
[mk2] zaciski hamulcowe
no w koncu napisales konkretnie
domyślam się że po numerach, ale jakie powinny być te numery?
domyślam się że po numerach, ale jakie powinny być te numery?