czy montowanie intercoolera do wolnossącej II 1.8 ma sens???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
czy montowanie intercoolera do wolnossącej II 1.8 ma sens???
Witam, posiadam Golfa II 1.8 na jednopunkcie i cyhciałbym sie poradzić czy ma jakikolwiek sens montowanie intercoolera i czy jakoś wpłynie na prace silnika bo na wygląd auta to napewno. Jeśli jest ktoś w temacie to czekam na odpowiedzi.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: czy montowanie intercoolera do wolnossącej II 1.8 ma sen
wpłynie jak nahbardziej ale na pogorszenie osiagów i tak słabych.bronek85 pisze:Witam, posiadam Golfa II 1.8 na jednopunkcie i cyhciałbym sie poradzić czy ma jakikolwiek sens montowanie intercoolera i czy jakoś wpłynie na prace silnika bo na wygląd auta to napewno. Jeśli jest ktoś w temacie to czekam na odpowiedzi.
bez sensu, w wollnossaku nie ma co chłodzic, jak chesz zimnego powietrza to zrób sobie nawiewy, jak załozysz IC to zdławisz auto na maxa
www.vrservice.pl
AHA rozumiem i dzieki za wypowiedzi, silnika raczej nie zmienie bo chodzi bez zarzutu, niedawno sprzedałem silnik 1.8 na wielopunkcie. Aż tak tragicznie to się nie zbiera , mam założoną krutrzą skrzynie, ale niestety spalanie wzrosło.
To czyli pomojając turbo i kompresor to nie wiele mozna zdiałać, a nie stać mnie raczej na wyłożenie 5000zł na założenie turbo np w v-techu
bo domowe zakładanie to też chyba raczej odpada, znam się troche na mechanice, silniki się składało ale tego to raczej bym się nie podjoł. Jakbyście mieli jakieś sugestie to piszcie. Dzięki
To czyli pomojając turbo i kompresor to nie wiele mozna zdiałać, a nie stać mnie raczej na wyłożenie 5000zł na założenie turbo np w v-techu
bo domowe zakładanie to też chyba raczej odpada, znam się troche na mechanice, silniki się składało ale tego to raczej bym się nie podjoł. Jakbyście mieli jakieś sugestie to piszcie. Dzięki