Witam wszystkich forumowiczów mam takie pytanko
Jaka skrzynie biegów włożyć do 1.9 TDI bo ta którą mam teraz to jakaś porażka przy 3000 obrotów auto jedzie mi 105 km/h
Silnik o oznaczeniu 1Z czip dał mi tylko tyle że auto szybciej się rozpędza a prędkość maksymalna to 145km/h obroty 4400
Proszę o pomoc POZDRAWIAM
jaka skrzynia do golfa 3 1.9 TDI 90KM+czip na 120KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sprzęgło mi się nie ślizga a skrzynia na pewno jest od innego auta i to chyba benzyniaka
A co do zakupu oryginalnej skrzyni od TDI to wiecie jak jest z handlarzami pytasz o skrzynie do TDI pokazuje Ci jakaś i mówi że to oryginał po chwili podchodzi twój kolega pyta o skrzynie do 2.0 benzyny a on pokazuje tą samą.
Dlatego chciałbym znać jakie oznaczenie ma oryginalna skrzynia do TDI żeby nie dać się zrobić w konia.
Jeśli ktoś wie jakie oznaczenia ma taka skrzynia to proszę o odpisanie
POZDRAWIAM
A co do zakupu oryginalnej skrzyni od TDI to wiecie jak jest z handlarzami pytasz o skrzynie do TDI pokazuje Ci jakaś i mówi że to oryginał po chwili podchodzi twój kolega pyta o skrzynie do 2.0 benzyny a on pokazuje tą samą.
Dlatego chciałbym znać jakie oznaczenie ma oryginalna skrzynia do TDI żeby nie dać się zrobić w konia.
POZDRAWIAM
Witampawelh1 pisze:Sprzęgło mi się nie ślizga a skrzynia na pewno jest od innego auta i to chyba benzyniaka
POZDRAWIAM
W MK3 1.9 TDi szły skrzynie o oznaczeniach ASD i CTN
U siebie mam ASD.
Można je rozpoznać po ciężarku (kształtem przypomina kij golfowy ) przy mechanizmie zmiany biegów. Ciężarek ten ma ułatwiać zmianę biegów.
Pozdro
P.S. Te skrzynie były tez montowane w 2 litrowych benzynach golfach ibizach toledo i audi
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 17:31 przez l_witek, łącznie zmieniany 3 razy.