jaka skrzynia do golfa 3 1.9 TDI 90KM+czip na 120KM

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

pawelh1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

jaka skrzynia do golfa 3 1.9 TDI 90KM+czip na 120KM

Post autor: pawelh1 » pn cze 21, 2010 23:17

Witam wszystkich forumowiczów mam takie pytanko
Jaka skrzynie biegów włożyć do 1.9 TDI bo ta którą mam teraz to jakaś porażka przy 3000 obrotów auto jedzie mi 105 km/h
Silnik o oznaczeniu 1Z czip dał mi tylko tyle że auto szybciej się rozpędza a prędkość maksymalna to 145km/h obroty 4400
Proszę o pomoc POZDRAWIAM

twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: twromek » pn cze 21, 2010 23:21

Jeśli sprzęgło Ci się nie ślizga to masz skrzynię z innego auta. Załóż od TDI i będzie ok.

Awatar użytkownika
Passat944
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Passat944 » śr cze 23, 2010 13:24

Przy 3 tys powinno być jakieś 140km/h w 1Z. Szukaj oryginalnej skrzyni od 1Z i po problemie.

pawelh1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawelh1 » czw cze 24, 2010 22:59

Sprzęgło mi się nie ślizga a skrzynia na pewno jest od innego auta i to chyba benzyniaka
A co do zakupu oryginalnej skrzyni od TDI to wiecie jak jest z handlarzami pytasz o skrzynie do TDI pokazuje Ci jakaś i mówi że to oryginał po chwili podchodzi twój kolega pyta o skrzynie do 2.0 benzyny a on pokazuje tą samą.
Dlatego chciałbym znać jakie oznaczenie ma oryginalna skrzynia do TDI żeby nie dać się zrobić w konia.
Jeśli ktoś wie jakie oznaczenia ma taka skrzynia to proszę o odpisanie
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
l_witek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: l_witek » wt cze 29, 2010 17:21

pawelh1 pisze:Sprzęgło mi się nie ślizga a skrzynia na pewno jest od innego auta i to chyba benzyniaka
A co do zakupu oryginalnej skrzyni od TDI to wiecie jak jest z handlarzami pytasz o skrzynie do TDI pokazuje Ci jakaś i mówi że to oryginał po chwili podchodzi twój kolega pyta o skrzynie do 2.0 benzyny a on pokazuje tą samą.
Dlatego chciałbym znać jakie oznaczenie ma oryginalna skrzynia do TDI żeby nie dać się zrobić w konia.
Jeśli ktoś wie jakie oznaczenia ma taka skrzynia to proszę o odpisanie
POZDRAWIAM
Witam
W MK3 1.9 TDi szły skrzynie o oznaczeniach ASD i CTN
U siebie mam ASD.
Można je rozpoznać po ciężarku (kształtem przypomina kij golfowy ;)) przy mechanizmie zmiany biegów. Ciężarek ten ma ułatwiać zmianę biegów.
Pozdro

P.S. Te skrzynie były tez montowane w 2 litrowych benzynach golfach ibizach toledo i audi
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 17:31 przez l_witek, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”