Rzadko spotykany silnik w MK4 2.0 8V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Rzadko spotykany silnik w MK4 2.0 8V
Co można wyciągnąć z motoru 2.0 8V (AZJ), 115KM z 2l wydaje mi się trochę mało.
Nie oczekuję 180KM, ale w wynik w granicach 130-135KM bez wydawania góry pieniędzy byłby mile widziany.
W samochodzie sekwencja gazu BRC.
Nie oczekuję 180KM, ale w wynik w granicach 130-135KM bez wydawania góry pieniędzy byłby mile widziany.
W samochodzie sekwencja gazu BRC.
Zacznijmy powiedzmy od 1.5tyś, co prawda miała to być kasa na jakieś 17-stki, ale na razie koła mogą poczekać. Gdyby przy okazji spadło trochę spalanie było by miło, lubię czasami mocniej przycisnąć, a czasami bawię się w ecodriving
Jak by wyglądała sprawa wymiany skrzyni biegów na 6-tkę, pokonuję dużo kilometrów autostradami i expresówkami, silnik ładnie ciągnie od "dołu", a przy prędkościach rzędu 150km/h mam ponad 4tyś obrotów, max. moment przy 2.5tyś chyba. 6-sty bieg wyciszył by auto i obniżył spalanie, przy okazji przyspieszenie powinno się poprawić.
Jak by wyglądała sprawa wymiany skrzyni biegów na 6-tkę, pokonuję dużo kilometrów autostradami i expresówkami, silnik ładnie ciągnie od "dołu", a przy prędkościach rzędu 150km/h mam ponad 4tyś obrotów, max. moment przy 2.5tyś chyba. 6-sty bieg wyciszył by auto i obniżył spalanie, przy okazji przyspieszenie powinno się poprawić.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
za 1,5 to wiele nie zrobisz a i KM wiele nie uzyskasz. Mozesz zrobic porting glowicy i kolektor wydechowy , albo zamiast tego wałek i już 1,5 tys wydane a przyrosty będą niezauważalne. Poza tym wygląda na to że nie do końca sam wiesz czego chcesz, bo teraz piszesz o skrzyni 6tce i ecodrivingu a wczesniej o podniesieniu mocy.
Takie mam 2 natury, lubię pośmigać a czasami bawić się w oszczędzanie Coś mi się wydaje że w jednym samochodzie nie da się tego osiągnąć. Na pomysł z tą skrzynią wpadłem w sumie na samym końcu, bo chyba załatwiła by sprawę troche lepszego przyspieszenia i mniejszych obrotów silnika przy wyższych prędkościach.