Mk2 RF czy istnieje dciecie zapłonu?Jak to odłączyć?

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

fibolek

Mk2 RF czy istnieje dciecie zapłonu?Jak to odłączyć?

Post autor: fibolek » sob gru 31, 2005 14:38

Otóż pytanie moje jest takie czy przy gaźniku PIERBURG 2E2 istnieje coś takiego jak odciecie zapłonu.Pytam bo zauważyłem że na dwójce przy 80 zwalnia i gaśnie.
Czasem mam wrażenie że wydusiłbym troszkę ale lipa? Nie jestem mordercą leję pożądny olej i dbam o płyny.
Czy warto i czy to normalne?

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » sob gru 31, 2005 14:42

sadze ze nie :grin:

to kwestia regulacji

pozdrawiam

fibolek

Post autor: fibolek » sob gru 31, 2005 14:49

Pewnie tak kwestia regualcji.
Mam sprężanie 12 bar na każdym garze a bynajmniej miałem przed planowaniem głowicy i wymianą uszczelek i "gumek".I mam wrażenie że gaźnior go hamuje i to mocno.czasem jak pocisnę na trójce tak do 100 to mi się później dławi.Silnik jeszcze nie wyje a on się dławi i daje spokój sobie.
Pozatym dla mnie to dziwne że na zwykłym RF mam 12 bar. No ale cóż.To chyba dobrze.

tik

Post autor: tik » śr sty 04, 2006 18:43

twój problem to LPG raczej,jedź do mechaniorów niech ci ustawią

fibolek

Post autor: fibolek » śr sty 18, 2006 15:43

Ustawiałem i to nie jest wina gazu bo na benzynie tak samo.wcześniej wywalkiłem kata i pewnie przez to muszę go bardziej rozkręcić na wysokich obrotach bo wtedy najlepiej idzie.
A co do LPG to musiałbym zmienić mikser na dedykowany oraz założyć BLOS podajże(bo chwalą to).Ale zobaczymy.Dzięki

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » śr sty 18, 2006 16:51

nie wiwm czy na blos bedzie lepiej i czy przy gazniku bedzie dobrze pracowal

www.vrservice.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”