Zmiana wybieraka skrzynie biegów z pręta na linki.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmiana wybieraka skrzynie biegów z pręta na linki.
Witam
Chciałbym przenieść lewarek skrzyni biegów do góry. Mam ten na pręcie i nie da się nic z nim zrobić. Przydałby się ten na linkach wtedy mógłbym go mieć gdzie chce. Czy taki swap jest możliwy? I co trzeba mieć? Wystarczy wybierak i linki? Czy potrzeba jakieś elementy montażowe przy skrzyni? I jaki lewarek? Z mk3 czy może od razu mk4?
Pozdrawiam
Chciałbym przenieść lewarek skrzyni biegów do góry. Mam ten na pręcie i nie da się nic z nim zrobić. Przydałby się ten na linkach wtedy mógłbym go mieć gdzie chce. Czy taki swap jest możliwy? I co trzeba mieć? Wystarczy wybierak i linki? Czy potrzeba jakieś elementy montażowe przy skrzyni? I jaki lewarek? Z mk3 czy może od razu mk4?
Pozdrawiam
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Potrzebujesz:
- koło zamachowe pod sprzęgło 228mm (m.in.G60,MK3TDI,ABF)
- tarczę sprzęgła z dociskiem
- skrzynię biegów 02A (02A to typ obudowy) z tylną łapą
- rozrusznik do skrzyń tego typu
- lewarek zmiany biegów z mechanizmem na linki z MK2G60, Corrado, MK3TDI / ABF
- z hydraulicznym sprzęgłem można sobie poradzić i zostawić linkę bo jest sposób
Skrzynie typu 02O a 02A to zupełnie inna bajka (inne bebechy) i o wymianie wybieraka zapomnij!
- koło zamachowe pod sprzęgło 228mm (m.in.G60,MK3TDI,ABF)
- tarczę sprzęgła z dociskiem
- skrzynię biegów 02A (02A to typ obudowy) z tylną łapą
- rozrusznik do skrzyń tego typu
- lewarek zmiany biegów z mechanizmem na linki z MK2G60, Corrado, MK3TDI / ABF
- z hydraulicznym sprzęgłem można sobie poradzić i zostawić linkę bo jest sposób
Skrzynie typu 02O a 02A to zupełnie inna bajka (inne bebechy) i o wymianie wybieraka zapomnij!
Ostatnio zmieniony pt gru 04, 2009 01:28 przez Apsik, łącznie zmieniany 1 raz.
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Przyjrzałem się całemu temu mechanizmowi i wywnioskowałem, że lewarek steruje prętem a pręt następnie rozdziela ruchy posuwiste i skrętne na dwa osobne popychacze. Coś jak dwie osobne linki w mechanizmie na linki. I tak się zastanawiam, że gdyby te linki podpiąć do wybieraka w skrzyni z prętem zamiast tych dwóch popychaczy to powinno zdać egzamin. Raczej będę próbował to zrobić. Pozdrawiam