Ktory lepszy do mk2 ABF czy AAA ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ktory lepszy do mk2 ABF czy AAA ?
Witam na wiosne planuje swapa do jetty mk2 i nie moge zdecydować czy ABF a moze AAA
Prosze o wasze wypowiedzi jaki silnik montowac.
Pozdrawiam
Prosze o wasze wypowiedzi jaki silnik montowac.
Pozdrawiam
kojarzę 7200 i 6800, pewnie zmiana byla w okolicach 96 roku(nie pamietam) , wraz z numerem silnika (nie chce mi sie szukac, jest na forum) kiedy zaczęto stosować półautomatyczny napinacz i digifanta 3.2 wiec i pewnie nieco edytowano wsad ecu. u mnie odcina przy 6800 wlasnie
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
dzięki za info. Tak właśnie ostatnio próbowałem ile mi na 2 biegu pociągnie ale przy około 100 km/h miałem wrażenie, że mi odcina paliwko... teraz sam nie niem ile faktycznie pojadę na skrzyni 2Y. No nic, sprawdzę przy jakiejś lepszej pogodzie. : )djtom pisze:kojarzę 7200 i 6800, pewnie zmiana byla w okolicach 96 roku(nie pamietam) , wraz z numerem silnika (nie chce mi sie szukac, jest na forum) kiedy zaczęto stosować półautomatyczny napinacz i digifanta 3.2 wiec i pewnie nieco edytowano wsad ecu. u mnie odcina przy 6800 wlasnie
Nie jechałem nigdy VR-em więc znam ten silnik tylko z opowiadań i filmików. Dźwięk to wiadomo że ładny ale wrzucając ABF-a i modząc przy wydechu też można uzyskać ładne brzmienie. Mój ABF na prawdę zapitala jak szalony więc polecamquli pisze:Witam na wiosne planuje swapa do jetty mk2 i nie moge zdecydować czy ABF a moze AAA
Poza tym chyba częsci do ABF-a są tańsze niż do VR-a. Ale może się mylę : )
Co z odcieciem paliwa nigdy nie kobinowalem ale chce sprobowac Podloczyc przekaznik paliwa tak zeby niebyl sterowany koputerem silnika bo jest masa sterowany Podac mu mase przez jakis sobie wlocznik omijajac koputer I wtedy sprobowac czy bedzie mial odciecie Bo mam Mk2 na paliwie odcina a jak mam go na gazie to krece go do konca i niema odciecia Czyli na to wychodzi ze koputer odcina paliwo nie iskre Moze sie myle ale warto sprobowac