HAMULCE 239mm na 280mm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam
Zwrotnic nie wymienie bo niezbyt mi pasuja.
Pytam sie tylko czy w MKI i MKII , MKIII i VR6, G60, 16V KR/PL , sa takie same zwrotnice maja takiesame rozstawy otworo do ktorych sie montuje jazma??
zastanawia mnie te zdiecia i ta blacha?
Pytam sie tylko czy w MKI i MKII , MKIII i VR6, G60, 16V KR/PL , sa takie same zwrotnice maja takiesame rozstawy otworo do ktorych sie montuje jazma??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
>>>DO SPRZEDANIA GRATY sterownik do GX1.8 8V<<
sq5haw@poczta.onet.pl
gg5087815
sq5haw@poczta.onet.pl
gg5087815
- VWjowiec
- ..::Golf Black Club::..
- Kontakt:
wszystko 4x100 prócz mk3 gti i vr6 tam było 5x100,AREKCT pisze:Witam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie wiem czemu sie tak meczycie.... w golfie jesli bylo 239 to noiwe zwrotnice z g 60 czy jakiegokolwiek tdi na 4 sruby do tego zaciski z jarzmami od audi a 6 tarcze do tego tarcze 288 i jest miodzio, mam tak w swoim:D:D albo zestaw z Vr tylko z pzegubami powalczyc trzeba i w tedy jest rostaw 5,x 100
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
dobra powiem ja nie moge zmienic zwrotnicy!! mam prawie VW , rozstaw otworow w zwrotnicy co sie pzrykreca jazmo w MKI I MKII mam taki sam 239 niema problema tyle ze chcialem cos wiecej mam fele 15cali. Dlatego pytam co to za patent na fotach
>>>DO SPRZEDANIA GRATY sterownik do GX1.8 8V<<
sq5haw@poczta.onet.pl
gg5087815
sq5haw@poczta.onet.pl
gg5087815
-
- Ma gadane
- Kontakt:
na fotach jest patent do konwersji hamulcow z G60 (corrado/golf 2) do golf1/scirocco
golf 1 i scirocco jak wiadomo maja inne zwrotnice i niemcy nie przekladaja zwrotnic z dwojki/pochodne i wtedy stosuja taki patent
tu jest to samo tylko ze w lepszym wykonaniu
czesto widac na zdjeciach u niemcow i w usa w rabbitach to stosuja
http://cgi.ebay.de/VW-Golf-1-Bremsenada ... dZViewItem
golf1/scirocco/golf 2 i pochodne maja w slabych wersjach ten sam rozstaw na mocowanie jarzma, w g60 (corrado/golf)jest przejscie na wiekszy rozstaw srub jarzma z racji duzej tarczy (280mm)
golf 1 i scirocco jak wiadomo maja inne zwrotnice i niemcy nie przekladaja zwrotnic z dwojki/pochodne i wtedy stosuja taki patent
tu jest to samo tylko ze w lepszym wykonaniu
czesto widac na zdjeciach u niemcow i w usa w rabbitach to stosuja
http://cgi.ebay.de/VW-Golf-1-Bremsenada ... dZViewItem
golf1/scirocco/golf 2 i pochodne maja w slabych wersjach ten sam rozstaw na mocowanie jarzma, w g60 (corrado/golf)jest przejscie na wiekszy rozstaw srub jarzma z racji duzej tarczy (280mm)
To może ja się wypowiem bo widze że się motacie troszkę
1.
Zwrotnice całe kompletne z hamulcami da się przełożyć z G60 i faktycznie jest wtedy 280mm jak ktoś zaznaczył wystarczy zmienić sworzeń na wahaczu ale auto się nie prowadzi i nie da się tym jeździć jest problem z kątami drążków kierowniczych co powoduje że auto na prostej jezdni goni po całej jej szerokości. Zostało to sprawdzone i udowodnione NIEDE SIĘ Z TYM NIC ZROBIĆ
2.
Przejściówki - zestaw dokładnie tak wygląda
Jest to jedyne rozsądne rozwiązanie i sprawdzone
Blachy sa po to aby zacisk odstawić od zwrotnicy aby weszła tarcza 280mm
Takie zestawy mam w ciągłej sprzedaży po 200zł
Co do felg 14" to niema takiej możliwości aby weszły nawet na niewiadomo jakim ET no chyba że faktycznie tarcza z zaciskiem znajdzie się prawie na zewnątrz felgi
Do tego stopnia że niektóre 15" nie wchodzą trzeba pamiętać o tym przykładem sa felgi BORBET BS ET15 przy których trzeba szlifować zaciski aby je wsadzić
padło tu pytanie "poco ci takie hamulce" odpowiadam jako osoba użytkująca :
SAMOCHÓD DA SIĘ ZHAMOWAĆ Z KAŻDEJ PRAWIE PRĘDKOŚCI NIC SIĘ NIE GRZEJE JEST POPROSTU IDEALNIE
jeżeli jakieś pytania to kontakt GG 1824196 lub mail tomek_vw@tlen.pl
1.
Zwrotnice całe kompletne z hamulcami da się przełożyć z G60 i faktycznie jest wtedy 280mm jak ktoś zaznaczył wystarczy zmienić sworzeń na wahaczu ale auto się nie prowadzi i nie da się tym jeździć jest problem z kątami drążków kierowniczych co powoduje że auto na prostej jezdni goni po całej jej szerokości. Zostało to sprawdzone i udowodnione NIEDE SIĘ Z TYM NIC ZROBIĆ
2.
Przejściówki - zestaw dokładnie tak wygląda
Jest to jedyne rozsądne rozwiązanie i sprawdzone
Blachy sa po to aby zacisk odstawić od zwrotnicy aby weszła tarcza 280mm
Takie zestawy mam w ciągłej sprzedaży po 200zł
Co do felg 14" to niema takiej możliwości aby weszły nawet na niewiadomo jakim ET no chyba że faktycznie tarcza z zaciskiem znajdzie się prawie na zewnątrz felgi
Do tego stopnia że niektóre 15" nie wchodzą trzeba pamiętać o tym przykładem sa felgi BORBET BS ET15 przy których trzeba szlifować zaciski aby je wsadzić
padło tu pytanie "poco ci takie hamulce" odpowiadam jako osoba użytkująca :
SAMOCHÓD DA SIĘ ZHAMOWAĆ Z KAŻDEJ PRAWIE PRĘDKOŚCI NIC SIĘ NIE GRZEJE JEST POPROSTU IDEALNIE
jeżeli jakieś pytania to kontakt GG 1824196 lub mail tomek_vw@tlen.pl
-
- Ma gadane
- Kontakt: