witam właśnie jestem w trakcie zakładania wtrysku z silnika RP do silnika RH[ gaźnik] i mam mały problem z elektrykom a mianowicie wszystkie zasilania podłączone ,przekaźnik pompy założony i działa jak należy , iskra jest , tylko że mam problem z jednym przewodem , koło modułu zapłonu jest przykręcone coś w rodzaju cewki i mam z tego luźny przewód kolor " czerwony-biały pasek" a sprawdzałem w innym RP i bez tego auto w ogule nie zapala szukajki użyłem i nie znalazłem nic sensownego na ten temat a po rosyjskiej stronce ze schematami nie umiem sie za bardzo poruszać więc może ktoś się orientuje do czego to podłączyć
pozdro i z góry dzięki za podpowiedzi
[ Dodano: 20 Sie 2009 05:50 ]
Hmmmm nikt nic nie wie na ten temat ???????? ja dokopałem się że jest to Rezystor szeregowy i działa na jednym obwodzie ze wtryskiem i zaworem odcinającym w fazie hamowania silnikiem tylko gdzie to podłączyć ???????
[ Dodano: 21 Sie 2009 20:42 ]
więc nikt nic mądrego nie napisał to rozpracowałem to sam
cała
elektryka wygląda tak : przewody
czarny i czarny-biały >>> + po stacyjce
czerwony >>>> + z aku
czerwony- żółty >>> masa sterująca przekaźnikiem pompy
a poszukiwany czerwony-biały [ idący od rezystora szeregowego] wpinamy do przekaźnika pompy na wyjściu + do pompy [ załącza on równocześnie wtrysk i pompy ]
wszystko podpinamy w wiązce wychodzącej przy ECU a 2 przewody zostały mi luźne ale bez nich wszystko działa jak należy kolory [ brązowy- żółty i biały- czerwony]
co do wrażeń z pierwszej jazdy to:
-auto pali od strzała
-wskazówka obrotka stoi jak przybita gwoździem na ok 900 RPM
-silnik ciągnie równo i elastycznie
- po testach doszliśmy do wniosku że auto zyskało na dynamice w porównaniu do gaźnika co może być spowodowane tym że RP ma stopień sprężania 9,0 - 1 a RH[/b 10,0 - 1
piszę to bo może się komuś przydać a ja sam szukałem info na ten temat i nie wiele znalazłem a co do kosztów to kompletny wtrysk na pobliskim szrocie 200 PLN a robocizna 0 bo wielkich problemów z tym nie ma
pozdro
[ MK II ]swap wtrysku z RP do RH gaźnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
[ MK II ]swap wtrysku z RP do RH gaźnik
Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 21:24 przez dan_25, łącznie zmieniany 1 raz.
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;