marcinas1983 pisze:passatgl5, n ale ja na Twoim miejscu pisałem już, dałbym sobie spokój z wkładaniem TD od mk2, ale zrobisz jak będziesz chciał.
nie zaluje ani troche ze zrobilem ten myk. Auto jezdzi duzo taniej i wcale nie gorzej a wrecz bym powiedzial ze lepiej niz z ta zakichana benzyna ktorej wiecznie cos dolegalo i palil jak smok. Przerobka kosztowala mnie ok 2700 PLN robione bylo niecaly rok temu i juz ok. 1500 PLN sie zwrócilo. Wtedy palil 12 litrów const. teraz miesci sie w 6 litrach. Auto nie sprawia zadnych problemów. Fakt roboty bylo w cholere ale oplacalo sie. Wszystko na oryginalnych czesciach ale z kilku roznych modeli jak klocki lego zadnego spawania rzezbienia dorabiania wszystko normalnie legalnie poskrecane

zadnych drgan, szarpan sciagan itp. odgłosów
Czesci sa od: Golf mk2 GTD, MK3 1,6 benz, 1,8 benz, 1,9 TD, Audi 80 B4 V6. Licznik dziala wszystko dziala. Z poczatku byly problemy z układem chlodzenia, pekaly po kolei weze chlodnicze wymienilem wszystkie na nowe i spokoj siwety. HHEHEH przy pierwszej probie na autostradzie rozpedzil sie do nawigacyjnych 165 km/h czyli ok. 176 licznikowe i z wydechu poszla okrutna czarna chmura i przez jakis czas iskierki takze DPF'a przepaliło fest