wymiana silnika na diesla 1,9 w golfie II
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wymiana silnika na diesla 1,9 w golfie II
jestem posiadaczem golfa 1,6 i chcialbym wymienic silnik na cos lepszego:) jest to mozliwe? haha wiem ze jest, wszystko zalezy od kasy... mam na przerobke 3 kola. co musialbym wymienic zeby motor podszedl do mojego dziadka? kolektor, licznik, skrzynia, pewnie troche roboty bedzie tez z elektryka, co jeszcze? jaki to bedzie koszt (razem z wymiana)? dziekuje z gory za pomoc:)
modyfikacja golfa --> silnik 1,9 TD, zderzaki szerokie, grill bez znaczka i moze jakies malowanko:)
adam_golf_II, mam rozumiec ze w tej chwili masz benzynke 1.6 ? to poczawszy od baku czyli pompke najlepiej ominąć i odłaczyć..
kolektor napewno zalezy jakie masz przegóby z elektryka nie ma za duzo roboty ja dorobilem 2 kabelki chyba:D 1)zapłon 2)podgrzewanie swiec zarowych tyle jest z elektryki chyba ze w td jest wiecej ja wkladałem samo D
co do reszty uderz do To_mas a
kolektor napewno zalezy jakie masz przegóby z elektryka nie ma za duzo roboty ja dorobilem 2 kabelki chyba:D 1)zapłon 2)podgrzewanie swiec zarowych tyle jest z elektryki chyba ze w td jest wiecej ja wkladałem samo D
co do reszty uderz do To_mas a
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
-
- Nowicjusz
mam ten sam problem co ty
WITAM MAM PODOBNY PROBLEM. MAM SILNIK 1,4 ZROBIONY W GAZ ALE CHCIALBYM GO WYMIENIC NA ROPNIACZKA. MUSZE ZROBIC KAPITALKE SILNIKA WIEC ZASTANAWIAM SIE CZY NIE BYLOBY LEPIEJ KUPIC JAKIEGOS MLODEGO DIZELKA I ZAMONTOWAC W MOIM DZIADKU. JESLI KTOS MOZE MI POWIEDZIEC CZY JEST TAKA WYMIANA OPLACALNA I ILE MNIEJ WIECEJ TO BY KOSZTOWALO? Z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ!!!