Jak podkręcić starego gaźnikowca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak podkręcić starego gaźnikowca
mam Mk2 16 gaźnik pietburga 2e bez elektroniki i modułu.Mam pytanko choć może jest głupie jak podkręcić to autko wiem że to tylko RF może zmieniając gaźnik bądź zakładając hydrauliczny wtrysk może od audi 100.Pomóżcie
Większa moc=większe spalanie. Ja kiedyś jak benzyna kosztowała poniżej 3 zł kombinowałem wrzucając do gofra gaźnik z BMW E21, a później z fiata argenta. Do tego planowanie głowicy, polerka tłoków, kanałów i gardzieli w gaźniku. Efekt zaskakujący, ale przy zastosowaniu ostrego wałka wrażenia z jazdy były lepsze, chociaż obroty wolne się troche zchrzaniły. Auto paliło zaledwie 12-18 litrów benzynki. Wnioski wyciągnij sam.
Ja głowicę już planowałem,wydech zmieniłem na alu ze strumienicą,stożek też mam oczywiście cały dolot uszczelniony,oleju uzywam półsyntetyka Mobil 1 i leje uszlachetniacz(baza ropopochodna),gaźnik też regenerowałem aha i jeszcze jedno jeżdżę na LPG i wszystko działa a ja tak bardzo swoim 1.6 chciałbym wycisnąc 170 km/h czy da się?
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 12:01 ]
I czy mogę coś pogrzebać z wałkiem? może większy założyć grubszy czy może tego zeszlifować?
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 22:21 ]
chociaż po co tak pędzić
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 12:01 ]
I czy mogę coś pogrzebać z wałkiem? może większy założyć grubszy czy może tego zeszlifować?
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 22:21 ]
chociaż po co tak pędzić