Jakie szklanki do głowicy PF i wałka GX ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jakie szklanki do głowicy PF i wałka GX ?
Witam. W związku ze coraz poważniej nosze sie z zamiarem wrzucenia do mojego GU głowy z PF-a (mam obecnie taka do kupienia po mądrych pieniądzach) i wałka z GX-a mam nastepujące pytanie, czy zeby to wszystko do siebie zgrac bede mogł wrzucic chydrauliczne szklanki z mojego GU ? Gdzies mi sie obilo o uszy że GX był regulowany płytkami... Z gory dzieki za jakąs pomoc.
silnik jest 87 to powinny byś tam hydro popychacze. Co się martwisz żeby przełożyć głowicę musisz zdjąc swoją starą, później odkręcić podpory wałka rozrządu, wyjąć wałeki popychacze. Jeżeli zobaczysz w miejscu gdzie siedzi popychacz otwór ( pod kątem) z którego musi lecieć olej- znaczy że masz hydraulikę. jak jest sama powierzchnia to masz mechanikę jak masz 4 podpory przykręcane wałka rozrządu to też masz hydraulikę jak 5 to pewnie mechanikę.
P.S. oddaj głowicę od PF-a do zakładu który regeneruje je. Moja po przebiegu 200kkm+ miała już dość. poszły do wymiany uszczelniacze, prowadnice i komplet zaworów.
P.S. oddaj głowicę od PF-a do zakładu który regeneruje je. Moja po przebiegu 200kkm+ miała już dość. poszły do wymiany uszczelniacze, prowadnice i komplet zaworów.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 22:00 przez slonek69, łącznie zmieniany 2 razy.
mój ojciec też ma warsztat ale nie chciał wyjmować starych prowadnic i trzeba było jechać do fachowca: zawór ok 12zł, prowadnica też koło tego i 2 zł za uszczelniacz wszystko razy 8. jak masz jajkowate prowadnice to po co stare zawory szybko się pokrzywią i nici z całego remontu, zrób sobie jeszcze regulowane koło rozrządu koszt mały a zawsze można poszukiwać dodatkowej mocy
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 22:24 przez slonek69, łącznie zmieniany 2 razy.