czy wymiana skrzyni będzie konieczna??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
czy wymiana skrzyni będzie konieczna??
Witam posiadam golfa MK2 1.6 td robię w nim swapa z tego silnika na silnik 1.9 td. Czy zmieniając silnik powinienem zmienić z nim razem skrzynie biegów ?? Nie chodzi mi o to czy skrzynia będąca przy 1.6będzie pasowała do 1.9 tylko o puźniejszą jazde samochodem. W skrzyni która jest obecnie w samochodzie jest sprzęgło linkowe a w skrzyni znajdującej się przy silniku 1.9 jest pneumatyczne. Więc gdyby nie było większej różnicy w jezdzie samochodem wolał bym zostawić tą z 1.6 ponieważ uniknoł bym montażu sprzęgła pneumatycznego
nie pneumatyczne sprzegło tylko hydrauliczne to raz a dwa to przt tym TD masz prawdopodobnie skrzynie 4T jest to bardzo fajna skrzynia<ma długie biegi ma> wiec ja bym osobiście ją zostawił!! a pytanie mam jaką skrzynie masz przy tym 1,9 ?? o oznaczenie mi chodzi bo do mojego projektu turbo skrzynka ASD by sie przydala
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
To się Tobie kolego źle zdaje 4S to skrzynia krótka, 4T to skrzynia długa... 4S nadaje się dobrze do miasta , Mateusz90, na 4S będzie miał lepszy sprint, ale mniejszy VmaxSmokE88 pisze:4s i 4t to to samo tak mi sie zdaje
Ostatnio zmieniony sob maja 02, 2009 22:09 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 1 raz.