Ciśnienie doładowania - turbina garrett
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Ciśnienie doładowania - turbina garrett
Silnik 1.6 TD SB. Da sie w latwy sposob podniesc cisnienie doładowania? Co dokładnie trzeba zrobic?
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Nie znalazłem dokładnego opisu. Do czego sluzy śróba widoczna na zdjęciu? Turbina garrett http://www.well.com/~mosk/Images/TurboS ... THMB50.jpg
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak już sie będziesz bawił w zwiększanie cisnienia doładowania to zaopatrz się w jakiś manometr i kontroluj maks ciśnienie jakie ustawiasz co by nie było za duże dla turba i silnika.
jak się nie mylę to skracając długość tego prętu bedziesz opóźniał otwarcie zaworu upustowego spalin co się wiaze ze zwiększonym cisnieniem doładowania.
jak się nie mylę to skracając długość tego prętu bedziesz opóźniał otwarcie zaworu upustowego spalin co się wiaze ze zwiększonym cisnieniem doładowania.
Nissan Patrol K160
Trochim,
potrzebny klucz 10 i imbus 3. Luzujemy nakrętkę 10-tkę i następnie imbusem obracamy w prawo pręt. Tylko zanim to zrobisz, zmierz ciśnienie doładowania!
Ja mam 1V, ciśnienie zwiększone do 0.9 Bara (4000 obr/min), pompę z "grzybkiem" + kata i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle golf wymiata. Tylko nie wiem od jakiej wersji mam pompę?
Dokładnie tak!jak się nie mylę to skracając długość tego prętu bedziesz opóźniał otwarcie zaworu upustowego spalin co się wiaze ze zwiększonym cisnieniem doładowania.
potrzebny klucz 10 i imbus 3. Luzujemy nakrętkę 10-tkę i następnie imbusem obracamy w prawo pręt. Tylko zanim to zrobisz, zmierz ciśnienie doładowania!
Ja mam 1V, ciśnienie zwiększone do 0.9 Bara (4000 obr/min), pompę z "grzybkiem" + kata i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle golf wymiata. Tylko nie wiem od jakiej wersji mam pompę?
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Wszystko jest juz wyregulowane :> Swoja droga jakie cisnienie zniesie silnik do jazdy na codzien? Oczywiscie biorac pod uwage to ze pilnuje sie temperatury i stosuje pewne zasady. Czy ktos probowal przerabiac wydech w 1.6 td z jakimis konkretnymi efektami? Chodzi o wieksza srednice rur i odetkany wydech