Musiałby się chyba świat zawalić żebym nie wystartował.evolution pisze:moze w przyszlym roku sie pojawi:Pml2210 pisze:Przydałby się jakiś przedstawiciel VW w klasie maxi - nieprawdaż?
[ Dodano: Nie Wrz 25, 2005 12:35 ]
Fajnie, ale ciągle zapominasz w jakiej randze toczą się te zawody.Krzyś 16v pisze:Zgadza sie ze ta wypowiedz jest smieszna ale nie chcial by nikt dostawac wiecznie od jakiegos manego baty bo nie ma wydmuszki lzejszej o 250kg bo np ma rodzine i nie stac cie na 2 auta i lawete by przyjechac nia z 2 konca polski na wyscigi!!!! Chodzi mi o stworzenie klasy bo walka jest nie rowna cos w stylu jak oddzielenie fwd od awd. Rozumie ze to sa profesjonalne zawody ale nie sa to zamkniete zawody tylko dla $$$$$$$ wiec powinni sie tez zajac tymi normalnymi ludzikami takie jest moje zdanie
Np:
Jesli dobrze umiem i bardzo lubię pływać to czy oznacza to że mogę startować na Mistrzostwach Polski w Pływaniu.
Owszem mogę, ale nie mam żadnych szans, bo tam startują profesjonaliści, szkoleni przez chordy specjalistów z mega budrzetami i sponsorami.
Starsznie głupie byłoby postulowanie o wydzielenie na w.w. Mistrzostwach klasy dla tych co nie mają kasy.
Albo Mistrzostwa w rajdach, o WRC juz nie wspomnę, tu rządzą pieniądze i wygrywa kasa i profesjonalizm.
Tak samo robi się i w tym sporcie.
Oszem ten co kasy nie ma, ma prawo wygrywać, ale na zupełnie innym pułapie i szczeblu.
[ Dodano: Nie Wrz 25, 2005 12:50 ]
Zgadzam sie w 100%GTO pisze:moje zdanie jest takie:
Kto ma wiecej pieniążków i jakąkolwiek wiedze w tym temacie ten jest najszybszy.
przeciez to najmniej sportowa dyscyplina , predzej zabawa.
Może poza "najmniej sportowa dyscyplina" .
Wszędzie gedzie jest rywalizacja, napięcie, długie przugotowania i czynnik ludzki jest to bardzo sportowa dyscyplina.
A zabawa owszem, świetna zabawa dla wszystkich, a zwłaszcza dla tych co nie mają kasy.
Ja to traktuje zupełnie na luzie, świetna zabawa i tyle,
wiem że nie mam żadnych szans swoim Golfem w klasie Maxi,
ale co z tego, nie liczę na pudło, ani nie postuluję by zrobiono mi taka klasę żebym to ja mógł wygrać,
bo to jest idiotyczne.
A to, że ktoś wygra ze mną tylko dlatego że ma te 200, 50 czy 5kg lzejsze auto, to tylko jego zasługa i chwała mu za to.