jaki kolektor ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jaki kolektor ?
witam mam golfa mk1 1.6 nie znam dokladniejszego oznaczenia i mam pytanko, z jakiego auta moge przełożyc kolektor dolotowy zeby poszedł pod moja glowice ? dokladniej chodzi mi o taki kolektor ktory jest na gaznik dwugardzielowy ?'
Większość kolektorów pod gaźniki dwugardzielowe jest z kanałem wodnym od strony głowicy i trzeba by ten kanał zaspawać, wybić boczny brok i wstawić drugi króciec do podgrzewania kanałów gaźnika. Jeżeli kolektor nie będzie podgrzewany to na zimnym silniku paliwo będzie zalewać cylindry i auto nie będzie jechało do czasu aż się rozgrzeje. A kolektor pasuje z każdego MK2 z silnikami 1,8 na gaźniku.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
aha to spoko bo w sumie taki kolektor nie jest trudno zdobyc jak sie domyslam teraz drugie pytanie : bo z tego kolektora wychodzi ten kanał o ktorym mowiles nie bedzie zawadzał po zaspawaniu przy przykrecaniu ? czy trzeba go przerabiac jeszcze ? a co do tego krócca to obojetnie gdzie go zrobie ? czy musze konkretnie w jakims miejscu ? w sumie to najlepiej pasuje obok tego przez ktorym wylatuje
-
przed chwila bylem na szrocie i teraz to juz nic nie wiem, byly 2 golfy II 1.8 i kazdy miał z boku na kolektorze przepustnice.. wtrysk ? byly w ogole na gaznikach 2 gardzielowych ?
-
przed chwila bylem na szrocie i teraz to juz nic nie wiem, byly 2 golfy II 1.8 i kazdy miał z boku na kolektorze przepustnice.. wtrysk ? byly w ogole na gaznikach 2 gardzielowych ?
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 17:49 przez golfrox, łącznie zmieniany 1 raz.