swap 1.3 mh

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

smithski
Mały gagatek
Mały gagatek

swap 1.3 mh

Post autor: smithski » sob lut 28, 2009 17:59

Ja mam do was takie pytanko.szukałem ale z konkretnymi odpowidziami cieżko. Swap z 1,3 MH na coś 1,8 na gaźniku.co polecacie co mi potrzebne aby go wykonac tzn czesci do silnika itp.pozdrawiam :chytry:

Moje mk II : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193852&highlight=m%F3j+golfer :)

vwyj
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: vwyj » ndz mar 01, 2009 11:56

ja u siebie też miałem 1.3 i zmieniłem na 1.8 GU. Silnik na gaźniku pierburg-a jakbys chcial włożyć do budy 1.3 to bedziesz miał troche problem bo brakuje jakiejs instalacji do gaźnika, ja na ten silnik 1.8 połozyłem pierburga z 1.3 :helm: nawet to chodzilo ale słabo pozniej kupiłem pierburga z 1,8 bez zadnych kosmicznych podcisnien ale tez słabo chodzil obecnie mam webera i jest git :bigok: Co do samej przekladki to ja miałem silnik razem ze skrzynią bo skrzynia z 1,3 nie podejdzie do 1,8. Ogolnie nie było problemów tylko musisz miec wszystkie łapy z 1,8, pozniej jest troche zabawy z wybierakiem biegow pod autem, poloski podchodza z 1,3, no i ja tez zmieniłem chłodnice bo w 1,3 sa wyjscia z drugiej strony i trzeba by kombinowac z wężami, no i jeszcze wydech z 1,3 tez nie podchodzi bo w 1,8 jest kolektor z tylu ale tu chodzi tylko o ten odcinek rury ktory idzie od kolektora do 1 tłumika bo reszte mozesz zostawic z 1,3 bo to to samo.

smithski
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: smithski » ndz mar 01, 2009 12:44

O taka odopowiedz mi chodzilo.ja ma skrzynie 5-biegowa zalozona ale nie pamietam oznaczenia.czyli wypadalo by miec dobry gaznik ewentulanie przewody do gaznika tego co mowiles i powino dzialać.łapy do przespawania i ta chlodnica.ile ci to zajelo czasu??jakies podpowiedzi jescze? :grin:

[ Dodano: 01 Mar 2009 12:06 ]
daj jakies zdjatko jeszcze gaznika webera ktory masz
:grin:

Moje mk II : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193852&highlight=m%F3j+golfer :)

vwyj
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: vwyj » ndz mar 01, 2009 14:31

ale z silnika 1.3 skrzynia i tak CI nie podejdzie. jakbys byl zainteresowany to ten prosty gaźnik z 1.8 bede chcial opylic ale osobiscie polecam zabawic sie w weberka :okej: ja mam do tego wszystkiego jescze LPG i tez sam to podłączałem po przekladce bez wiekszych problemów. A co do czasu to mi to zajęło dosc długo bo w sumie ok tygodnia. nic wiecej nie przychodzi mi do głowy zeby Ci podpowiedzieć w sprawie jakichs grubszych problemów, troche zabywy z wężami i kablami ale z tym bez problemu sobie poradzisz. Zdjęcia wrzuce wieczorem bo tez dopiero wczoraj wycjechalem na weberku i jeszcze nawet bez filtra nie założyłem :helm: aha a co do przespawania tych łap to bardziej radziłbym Ci podjechac do Bronka do kozłowej gory albo jak masz na jakis inny zaklad handlujacy bebechami z vw i kupic oryginal ja tez mialem 1 lape złamana i kupiłem u Bronka za 20 zł wiec nie opłaca sie z tym bawić
Ostatnio zmieniony ndz mar 01, 2009 14:33 przez vwyj, łącznie zmieniany 1 raz.

smithski
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: smithski » ndz mar 01, 2009 15:16

dzieki za informacje jak cos bede bil do ciebie. :helm:

vwyj
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: vwyj » ndz mar 01, 2009 20:42

Weberek z fiata bądz poloneza... :okej: Obrazek Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”