mk2 1.3 swap na 1.6 z seata cordoby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk2 1.3 swap na 1.6 z seata cordoby
witam wszystkich fanów marki. chciałbym się dowiedzieć więcej na wyżej podany temat, a mianowicie posiadam golfa mk2 1.3 90r. + LPG na gaźniku i chciałbym wsadzić tam 1.6 z seata cordoby też +LPG, z tym że skrzynie biegów mam zamiar zostawić swoją. silnik z seata jest z pełnym oprzyżądowaniem izależy mi na informacji czy uchwyty będą pasować itp. czy w ogóle jest to możliwe??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: mk2 1.3 swap na 1.6 z seata cordoby
zalez jakie to 1.6patrykracer pisze:witam wszystkich fanów marki. chciałbym się dowiedzieć więcej na wyżej podany temat, a mianowicie posiadam golfa mk2 1.3 90r. + LPG na gaźniku i chciałbym wsadzić tam 1.6 z seata cordoby też +LPG, z tym że skrzynie biegów mam zamiar zostawić swoją. silnik z seata jest z pełnym oprzyżądowaniem izależy mi na informacji czy uchwyty będą pasować itp. czy w ogóle jest to możliwe??
jak kolektor wydechowy ma po tej stronie co alternator to bedzie pasowac, jak wydechowy bedzie pod ssącym to nie bedzie pasowac skrzynia ani mocowania
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja do mojego golfa w którym miałem tak samo jak Ty silnik 1,3 bez wiekszego problemu wsadziłem 1,8 oczywiscie ze skrzynia bo ta z 1,3 nie pasuje. oba kolektory mam po jednej stronie (po przeciwnej niż alternator i nie bylo żadnego problemu) musisz zwrócic uwage jak jest pochylony silnik bo 1,3 lezy jakby do przodu a 1,6 i 1,8 z golfa sa pochylone do tylu cordoba tez tak ma wiec wszystko powinno pasowac.