mk2 1.3 swap na 1.6 z seata cordoby

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

patrykracer
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

mk2 1.3 swap na 1.6 z seata cordoby

Post autor: patrykracer » wt gru 30, 2008 09:55

witam wszystkich fanów marki. chciałbym się dowiedzieć więcej na wyżej podany temat, a mianowicie posiadam golfa mk2 1.3 90r. + LPG na gaźniku i chciałbym wsadzić tam 1.6 z seata cordoby też +LPG, z tym że skrzynie biegów mam zamiar zostawić swoją. silnik z seata jest z pełnym oprzyżądowaniem izależy mi na informacji czy uchwyty będą pasować itp. czy w ogóle jest to możliwe??

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: mk2 1.3 swap na 1.6 z seata cordoby

Post autor: Borys » wt gru 30, 2008 13:52

patrykracer pisze:witam wszystkich fanów marki. chciałbym się dowiedzieć więcej na wyżej podany temat, a mianowicie posiadam golfa mk2 1.3 90r. + LPG na gaźniku i chciałbym wsadzić tam 1.6 z seata cordoby też +LPG, z tym że skrzynie biegów mam zamiar zostawić swoją. silnik z seata jest z pełnym oprzyżądowaniem izależy mi na informacji czy uchwyty będą pasować itp. czy w ogóle jest to możliwe??
zalez jakie to 1.6
jak kolektor wydechowy ma po tej stronie co alternator to bedzie pasowac, jak wydechowy bedzie pod ssącym to nie bedzie pasowac skrzynia ani mocowania

patrykracer
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: patrykracer » wt gru 30, 2008 17:27

czyli mam rozumiec że jeżeli k. wydechowy będzie po tej samej stronie co alternator to wszystko bez problemu będzie pasowało i będę mógł podczepiś swoją 4-biegową skrzynię pod te 1.6 ?

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » wt gru 30, 2008 21:30

patrykracer pisze:czyli mam rozumiec że jeżeli k. wydechowy będzie po tej samej stronie co alternator to wszystko bez problemu będzie pasowało i będę mógł podczepiś swoją 4-biegową skrzynię pod te 1.6 ?
tak, bez wiekswzych problemó powinno wszystko dac sie zgrac

vwyj
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: vwyj » ndz sty 04, 2009 18:15

ja do mojego golfa w którym miałem tak samo jak Ty silnik 1,3 bez wiekszego problemu wsadziłem 1,8 oczywiscie ze skrzynia bo ta z 1,3 nie pasuje. oba kolektory mam po jednej stronie (po przeciwnej niż alternator i nie bylo żadnego problemu) musisz zwrócic uwage jak jest pochylony silnik bo 1,3 lezy jakby do przodu a 1,6 i 1,8 z golfa sa pochylone do tylu cordoba tez tak ma wiec wszystko powinno pasowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”