golf mk1 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
golf mk1 1.6
siemanko1 chcialem sie Was zapytac co moge zrobic ( oprocz wymiany silnika ) zeby moj golf byl zrywniejszy ? zanim kupilem owego golfa na I biegu wyciagal 100 km/h i spalanie mial okolo 16 l po miescie, nie mowiac o przyspieszeniu ktore bylo rowne 5 sekund ) z tego co wiem bylo cos grzebane w gazniku ale zanim kupilem zostalo wszystko zrobione tak jak fabryka wydała co to mogło byc ? ktos mi wspominal ze cos to moglo byc ze ssaniem i dyszami .. czy to prawda ? jesli tak to co moge zrobic zeby byl mocniejszy ? moze nie do tego stopnia ale zeby mu dodac kopyta a.. gaxnik z tego co sie doczytalem jest to Pierburg B, fotki dołacze za kilka godzin bo wlasnie jade zrobic. z gory dzieki PS. niestety powiekszenie dawki paliwa nie daje oczekiwanego efektu ;P
a oto fotki gaźnika 1 fotka
2 fotka
3 fotka
4 fotka
5 fotka
6 fotka
Jaki to jest typ gaźnika ? czy na tym zdjeciu od góry widać dysze paliwową albo sie myle ? jakie powinny byc nominalne rozmiary dysz ?
a oto fotki gaźnika 1 fotka
2 fotka
3 fotka
4 fotka
5 fotka
6 fotka
Jaki to jest typ gaźnika ? czy na tym zdjeciu od góry widać dysze paliwową albo sie myle ? jakie powinny byc nominalne rozmiary dysz ?
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2008 15:49 przez golfrox, łącznie zmieniany 1 raz.
kto ci takie bajki sprzedałgolfrox pisze:zanim kupilem owego golfa na I biegu wyciagal 100 km/h i spalanie mial okolo 16 l po miescie, nie mowiac o przyspieszeniu ktore bylo rowne 5 sekund ) z tego co wiem bylo cos grzebane w gazniku
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W to drugie to akurat wierzegolfrox pisze:zanim kupilem owego golfa na I biegu wyciagal 100 km/h i spalanie mial okolo 16 l po miescie
A co do predkosci na pierwszym biegu... To moze masz nie taki licznik (inny index)?
[ Dodano: 03 Lis 2008 00:14 ]
A co do dysz to raczej nic nie zdzialasz w pierburgach, musialbys dobrac inne zwezki (przeloty) i wogule masa roboty, nie wierze, ze na tym 1B ma taka moc :green_fuck:
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
golfrox, wogule jakie Ty masz oznaczenie silnika? Nie powinien tam byc inny gaznik?
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 01:19 przez Gashkas, łącznie zmieniany 1 raz.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
spalanie bylo sprawdzane na sprawdzonych drogach gdzie wiadomo ile gdzie jest km wiec spalanie jest realne ( po przejechaniu danego dystansu auto gasło - rzecz jasna ze z braku paliwa co do przyspieszenia bylo mierzone kilka razy i roznilo sie bledem pomiarowym - dziesiatymi sekundy - do licznika ktory ejst oczywiscie zostaje teraz sprawdzic czy dobrze pokazuje ( swoja droga zadne fotoradary mnie jeszcze nie zlapaly ) a jesli chodzi o oznaczenie silnika to gdzie mam go szukac i jakie pod ten gaznik powinno byc ? bo zbytnio nie wiem hehe ;P
- Semian
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zastanawiam sie ile ten golf mial wtedy mocy z 180 koni ze mial czasy ok 5 sekund a moze i nawet 200 koni i to tylko przy grzebaniu przy gazniku heheh:) usmialem sie usmialem poczytaj posty na forum i zobaczysz co trzeba zrobic zeby robic czasy w okolicach 5 sekund
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
spoko ;] nie znam sie na gaznikach dlatego pytam co mozna zrobic bo z tego co wiem i widze silnik jest ten sam i gdybytm nie widzial ze tak bylo bym pytal czy da sie tak zrobic ale widzialem ze jezdzil wiec pytam jak ;] pozostaje mi tylko poszukac bylego wlasciciela ktory tak wtedy rozgrzebal i podzielic sie z Wami filmem po zrobieniu