1,6 D czy to się opłaca ??!?!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1,6 D czy to się opłaca ??!?!
mam taki problem posiadam jedostke 1,6 D i chciałem zwiększyć moc w moim siliku myślałem o turbo ale nie wiel czy to się opłaca i czy nie bede miał póżniej jakiś problemów z tego powodu a może chip tylko nie wiem czy są takie do zwykłego diesla a może wy macie jakieś lepsze propozycje???wymiana silnika nie wchodzi w gre bo za duzo kasu trzeba władować
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: 1,6 D czy to się opłaca ??!?!
jedynie przekładka, inaczej nic tuningi nie wartedzedaj pisze:mam taki problem posiadam jedostke 1,6 D i chciałem zwiększyć moc w moim siliku myślałem o turbo ale nie wiel czy to się opłaca i czy nie bede miał póżniej jakiś problemów z tego powodu a może chip tylko nie wiem czy są takie do zwykłego diesla a może wy macie jakieś lepsze propozycje???wymiana silnika nie wchodzi w gre bo za duzo kasu trzeba władować
www.vrservice.pl
ten silnik niema sterowania elektronika i chipa mozesz sobie darowac
TURBO mozan załozyc ale niewiadomo jak sie zachowa silnik zreszta wyjdzie cie taka przekladka tyle co za silnik
turbina dobra 500zl i wiecej
pompa wtryskowa musi byc inna kolejne 500zł i wiecej
wałek rozrzadu musi byc inny bo musi byc pod silnik od turbo mysle ze cos okolo 100żł
no i skrzynia biegow bo w D jest troche inna niz w TD ale to juz szczegół
układ wydechowy inny bo jest srednica wieksza w TD niz w D
wiem bo wmontowalem ukl wydechowy od TD i jest wiekszy
kolejne PLN leca i wychodzi tylko to ze opłąca sie kupic silnik TD
a nie przerabiac
TURBO mozan załozyc ale niewiadomo jak sie zachowa silnik zreszta wyjdzie cie taka przekladka tyle co za silnik
turbina dobra 500zl i wiecej
pompa wtryskowa musi byc inna kolejne 500zł i wiecej
wałek rozrzadu musi byc inny bo musi byc pod silnik od turbo mysle ze cos okolo 100żł
no i skrzynia biegow bo w D jest troche inna niz w TD ale to juz szczegół
układ wydechowy inny bo jest srednica wieksza w TD niz w D
wiem bo wmontowalem ukl wydechowy od TD i jest wiekszy
kolejne PLN leca i wychodzi tylko to ze opłąca sie kupic silnik TD
a nie przerabiac