silnik 2e w mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Hej koledzy też zastanawiam się nad swapem w moim mk2,albo kupnem całego z silnikiem. Ja mam silnik 112 km. Polowałem na jakieś 16v,wiem że na KR to nie ma co się łudzić dlatego pytam o PL. A więc wspomniałem o tym silniku mechanikowi który powiedział abym myślał lepiej nad jakimś 2.0 8v z passata,po podobno jedzie już od mniejszych obrotów i nie trzeba go wkręcać jak 16v. Czytałem też dane że niby moje 112km8v lepiej się zbiera do setki niż mk2 z mocniejszym PL z katalizatorem czy to prawda że te PL-ki są takie wolne??? Jeśli tak to już lepiej kupić te 8v 2.0. Proszę o odpowiedź.
O,dzięki za odpowiedź.
.No nie mi chodzi tylko co się lepiej rozpędza.Wiesz chętnie bym się przekonał jak to jest właśnie z tym przyśpieszeniem,trzeba się ustawić gdzieś tylko muszę miskę olejową zmienić , auto stoi bez oleju chwiowo.Ale się ustawił bym z chęcią.Nie myśl czasem że mówię to w złej sugestji czy coś,nic z tych rzeczy,po prostu chętnie bym spotkał forumowicza z mojego miasta .Tylko aby było sprawiedliwie powiedz w jakim stanie masz silnik bo mój domaga się lekkiego remontu.Lysiak pisze:Nie przeszkadza chyba nikomu kto ma zamiar sie z kims scigac ze 16ke trzeba krecic wysoko.
Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2008 19:55 przez Marcin85, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a gdzie ty takie coś czytałeś? Zdrowy 16v objeżdza nawet mocno dłubanego 8v. NIe ma wyjatków, katalozator nie ma wiele do tego.Marcin85 pisze:Czytałem też dane że niby moje 112km8v lepiej się zbiera do setki niż mk2 z mocniejszym PL z katalizatorem czy to prawda że te PL-ki są takie wolne???
Wsadzanie 2,0 8v też nie ma większego sensu dla tak małej różnicy w mocy i momencie miedzy 1,8 8v.
.Tylko aby było sprawiedliwie powiedz w jakim stanie masz silnik bo mój domaga się lekkiego remontu.[/quote]
Silnik mam sprawny, po pewnych przerobkach, wszystkie zostaly wyczytane z tego forum i wprowadzone w zycie. Jesli bedziesz w srode na bronowickiej pot. na krematorium, to sie przejedziemy. Czarny MKII wersja specjal na czarnych stalowkach. Dozobaczenia
Silnik mam sprawny, po pewnych przerobkach, wszystkie zostaly wyczytane z tego forum i wprowadzone w zycie. Jesli bedziesz w srode na bronowickiej pot. na krematorium, to sie przejedziemy. Czarny MKII wersja specjal na czarnych stalowkach. Dozobaczenia
No tutaj:http://www.wroom.pl/dane,techniczne,vol ... 22.html,to GTI . A tu masz GTI 16v:http://www.wroom.pl/dane,techniczne,vol ... 14890.html. Sam widzisz jaki ten net błędny.sas_gti pisze:a gdzie ty takie coś czytałeś?
Postaram się być ale nie obiecuję. Poza tym muszę ci powiedzieć że ani razu tam nie byłem,dopiero teraz słyszę że są jakieś spotkania w szczecinie. Chcę cię jeszcze zapytać czy jak mam auto w nie najgorszym ale też w nie idealnym stanie to nie wybrechtają mnie tam? Bo skoro tak to nie mam po co tam jechać puki nie kupie drugiego VW.Lysiak pisze:Jesli bedziesz w srode na bronowickiej pot. na krematorium,
[ Dodano: 26 Paź 2008 17:17 ]
A pro po osiągów to jeśli ma ktoś link z prawidłowymi danymi to bardzo bym prosił.
[ Dodano: 26 Paź 2008 17:20 ]
No to wszystko jasnesas_gti pisze:Zdrowy 16v objeżdza nawet mocno dłubanego 8v
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Marcin85, o doopę potłuc te linki co dałeś, błędy co do mocy, przyspieszenia widoczne na pierwszy rzut oka. Nie ma gti mk2 o mocy 110 KM
PF 107 ma około 9,9-10,1 do setki (katalogowo)
PB 112 KM ma 9,5 (tez katalogowo)
Tutaj jest OK
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... rauch.html
OT jak dajesz linki to dawaj spację przed i po bo nie działa tylko trzeba kopiować
PF 107 ma około 9,9-10,1 do setki (katalogowo)
PB 112 KM ma 9,5 (tez katalogowo)
Tutaj jest OK
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... rauch.html
OT jak dajesz linki to dawaj spację przed i po bo nie działa tylko trzeba kopiować